GRADSKA UPRAVA: Agrarni fond da odmah isplati poljoprivrednicima doznačenih milion KM (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje Gradske uprave Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti:

“Gradska uprava Grada Bijeljina danas je Agrarnom fondu doznačila sredstva u iznosu od milion konvertibilnih maraka, namijenjena za isplatu podsticaja za pšenicu poljoprivrednim proizvođačima i izrazila očekivanje da će ova sredstva biti na računima poljoprivrednika početkom naredne sedmice.

Prethodno uplaćena sredstva Agrarnom fondu – poslednja tranša u iznosu od 176.000 KM, takođe namijenjena za isplatu podsticaja, doznačena su 9. decembra prethodne godine, a isplaćena su tek juče i to ne svim poljoprivrednicima, na primjer nisu isplaćena za organizovani otkup voća i povrća, iako su i sredstva namijenjena za tu svrhu, takođe od 9. decembra na računu Agrarnog fonda.

Zaključno sa uplatom 9. decembra 2022. godine, Agrarnom fondu bio je doznačen cjelokupan iznos predviđen gradskim budžetom za 2022. godinu, odnosno, 1.700.000 KM, a dodatnih milion KM je obezbijeđeno rebalansom budžeta u 2022. godini.

“Pitamo se da li su ta sredstva držana na računu mjesec dana s nekom namjerom ili nisu isplaćivana poljoprivrednicima zbog neradnih dana i praznika ili zbog neradnog direktora? Umjesto navodne brige o poljoprivrednicima i isplate prijeko potrebnog novca seoskim domaćinstvima, Agrarni fond zadržava sredstva na svom računu iz ko zna kojih razloga, možda i zbog sitnih političkih interesa. Tražimo od Agrarnog fonda da promijeni pristup i djeluje u interesu poljoprivrednih proizvođača, zbog čega je i osnovan” – poručio je Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...