TRB: “Vihor“ sutra u Bijeljini! (foto,video)

Datum:

Share post:

Građani Bijeljine će u nedjelju, 6. novembra, imati priliku da vide najnoviji proizvod Tehničkog remonta Bratunac (TRB) – lako taktičko vozilo „Vihor“, koje će se na putu ka Banjaluci i prije zvanične predaje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici MUP-a Republike Srpske, zaustaviti i u našem gradu.

Dva „Vihora“ sutra će od 16.00 časova biti parkirana na izlazu iz Bijeljine (parking Svečanog salona „Grand“ na magistralnom putu Bijeljina – Brčko), gdje će svi zainteresovani moći da pogledaju vozila, a na sva njihova pitanja odgovaraće inženjeri TRB-a.

Lako borbeno vozilo „Vihor“ zvanično je predstavljeno u septembru, a riječ je o namjenskom vojnom vozilu opremljenom najmodernijom svjetskom tehnologijom, koje je razvijeno u saradnji sa MUP-om Republike Srpske.

„Vihor“ ima izuzetne manevarske osobine, posjeduje motor najnovije klase, prostor za petočlanu posadu, a njegova nosivost je ispod osam tona. Vozilo je balistički zaštićeno i može se koristiti za vojne i policijske specijalne namjene.

Lako taktičko vozilo „Vihor“ izazvalo je zainteresovanost svjetskih medija, a visoke ocjene dobilo je, između ostalog, od njemačkih i ruskih stručnjaka iz oblasti vojne industrije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Stanje na putevima za 6. maj – Pretežno suvi kolovozi uz umjerenu frekvenciju vozila

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 06.05.2024 06:32:27 REPUBLIKA SRPSKA Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno...

VRIJEME DANAS pretežno sunčano

Toplo i pretežno sunčano vreme uz prolaznu oblačnost koja se tokom dana premešta od zapada ka istoku. Tokom...

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...