Stanje na putevima za 6. maj – Pretežno suvi kolovozi uz umjerenu frekvenciju vozila

Datum:

Share post:

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 06.05.2024 06:32:27
REPUBLIKA SRPSKA

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima,uz umjerenu frekvenciju vozila.

Vozače očekuju povoljni vremenski uslovi, jedino jutarnja magla može otežavati vožnju na putevima preko prevoja i u kotlinama, ali vozite pažljivije i zbog opasnosti od odrona koji su posle kišnih dana uvek učestaliji.

Mnogi vjernici danas proslavljaju krsnu slavu Đurđevdan,pa apelujemo na vozače da za volan ne sjedaju pod dejstvom alkohola,da budu odgovorni i poštuju propise i na taj način daju doprinos stvaranju bezbjednijeg stanja u saobraćaju.

Trebinje: do 07.05.2024. godine neće biti obustave na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i Kralja Petra I Oslobodioca zbog izgradnje kružne raskrsnice. Radovi se nastavljaju od 08.05.2024. do 22.05.2024. godine, zbog čega će biti obustavljen saobraćaj na pomenutoj raskrsnici ulica. Putnička vozila će se za to vrijeme preusmjeravati okolnim gradskim saobraćajnicama, a teretna vozila preko 3,5 t i autobusi propuštaće se periodično kroz zonu izvođenja radova, jer za ovu kategoriju nema mogućnosti alternativnih pravaca gradskim saobraćajnicama.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta MI-101 Nova Topola-Klašnice 1, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja (do 12.06.2024. godine).

Zbog radova na rehabilitaciji dionice magistralnog puta MI-115, Han Pijesak 2 – Soklolac, izmjenjen je režim saobraćaja (od 23.04.2024. do 31.12.2024.).

Zbog izvođenja bušačko-minerskih radova,vršiće se povremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta MI-114 LJubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma „Rogoušići“ u mjestu Pale, u periodu od 19.04.2024 do 19.07.2024. u trajanju od 5-7 minuta.

Zbog izvođenja radova miniranja na kamenolomu „Grapska-Kostajnica“, do 08.07.2024. godine dolaziće do privremenih obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta RI-3103 Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta MI-114 Podromanija-Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa (opština Pale), doći će do povremene obustave saobraćaja od 10.04.2024 do 10.07.2024. godine i to dva puta dnevno u trajanju od 5 do 7 minuta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu MI-114 Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija, a brzina kretanja vozila ograničena je na 30 km/h. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta MI-111, dionica Brod na Drini (Foča)-Hum(Šćepan Polje),izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja.(od 12.02-31.12.2024.)

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je nagažovana na izgradnji autoputa na koridoru pet C od mosta Rudanka (uključujući most) do tunela Putnikovo brdo 2, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu MI-105 dionica Rudanka-Doboj. Radovi produženi do 30.11.2024.godine.

Na magistralnom putu M-I 102 Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izvođenja radova na M-18 Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom.Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Do 12.05.2024. godine radi izvođenja bušačko-minerskih radova izvršiće se privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 07:00 i 16:00 časova u trajanju od dva puta po 5-7 minuta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-I 101 Gradiška-Nova Topola i M-I 102 Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu R-I 4503 (R-459), dionica S. Ugljevik-Glavičice, u rejonu S. Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem M-I 113 (M-18) Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Napominjemo da se navedena zabrana saobraćaja ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu P-I 2103 (R-476) Ukrina-Gornja Vijaka.

Zabrane

Povodom Dana pobjede nad fašizmom -9.maja, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske od 00:00 časova do 24:00 časa

Na regionalnom putu R-I 4102 Priboj-granica RS/FBiH (Šibošnica), dionica Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Od 02.06.2021. na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu R-I 3104 (stara oznaka R-472) dionica Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu MI-101 dionica Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer nakon destrukcija nastalih mehaničkim udarima predmetni nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja. Ovo rješenje je na snazi od 24.12.2020.godine i važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu M II-507 Brodar-granica RS/RSR (Rudo) zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 km/čas.

Na magistralnom putu M-I 111 (M-18), dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

BANJA LUKA

Povodom otvaranja Arnaudija džamije koje je zakazano za utorak, 7. maj, od 07 časova pa sve dok bude potrebe veći broj ulica biće zatvoren za saobraćaj na dijelu magistralnog puta MI 101 (dionica puta Banjaluka – Srpske Toplice), od raskrsnice sa Ulicom Solunska do raskrsnice sa kružnim tokom, Ulica Bulevar cara Dušana-Karađorđeva-Krajiških brigada.

Takođe, na magistralnom putu MI -101, će na snazi biti izmjena režima saobraćaja koja podrazumijeva zabranu saobraćaja za vozila preko 3,5 tone ukupne mase, koja će biti preusmjerena na Istočni tranzit iz smjera grada Laktaši, na raskrsnici sa kružnim tokom u Ulici Ivana Gorana Kovačića – Marije Dimić – Krajiških brigada, a iz smjera Mrkonjić Grada, na magistralnom putu MI – 101, saobraćaj će biti preusmjeren na most u naselju Srpske Toplice u Ulici Manjačkih ustanika.

Zbog izvođenja radova, obustavljen je saobraćaj do 17,00 časova 31.05.2024. godine u I kuljanskoj ulici na dijelu od VII kuljanske ulice do XII kuljanske ulice.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice, izmjenjen je režim saobraćaja na spoju Ul. Trive Amelice sa magistralnim putem MI-101.(od 22.04.2024. do 22.07.2024.)

AMS RS

„LAKO JE POJAS VEZATI“

Cilj provođenja ove kampanje je povećanje procenta upotrebe sigurnosnih pojaseva kod korisnika vozila.

ZVONI DA TE VIDE! NEKA BLISTA BICIKLISTA!

Republička preventivna kampanja „Zvoni da te vide! Neka blista biciklista!“ sprovešće se u periodu od 19. aprila do 31. avgusta 2024. godine, koja ima za cilj povećanje bezbjednosti vozača bicikla, skrenuće se pažnja na stepen ugroženosti vozača bicikla u saobraćaju, kao i na posljedice saobraćajnih nezgoda u kojima oni učestvuju.

Kampanju „Zvoni da te vide! Neka blista biciklista!“, zajednički sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savez RS sa 48 auto-moto društava (AMD) i lokalne zajednice.

„RETRO JE IN! VOZI NAPRIJED, POGLEDAJ NAZAD!“

AMS RS i auto moto društva učestvovaće u periodu do 31. avgusta 2024. godine u provođenju preventivne aktivnost pod nazivom „RETRO JE IN! VOZI NAPRIJED, POGLEDAJ NAZAD!“

Cilj provođenja obe preventivne aktivnosti je povećanje bezbjednosti vozača motocikla i mopeda u saobraćaju, odnosno smanjenje broja poginulih i teško povrijeđenih motociklista i mopedista, kao i lica koja se prevoze sa njima, u saobraćajnim nezgodama na putevima Republike Srpske.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj „vozačke solidarnosti“ – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavijestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja „vozačke solidarnosti“, 066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285, informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i na broj 066/823-000 ili putem internet stranice.

FEDERACIJA BiH

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su sanacioni radovi na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija usporeno.

Povodom pravoslavnog Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u FBiH.

GRANIČNI PRELAZI

Zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase.

Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na GP Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: ams-rs.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POPOVI – Sembersko selo prepuno zanimljivosti i bogate istorije (foto)

Sembersko selo Popovi, udaljeno je od Bijeljine 8 km. Prema popisu stanovništva iz 1991. godine u njemu je...

U Bijeljini završen šesti turnir projekta “Trofej Odbojkica“ (foto)

-Velika je čast našem klubu, ali i gradu Bijeljini da budemo organizatori jednog od turnira u projektu u...

BIJELJINA: Radnik “lako“ sa Veležom

Igrači novog šampiona Republike Srpske Radnika iz Bijeljine  lako su u meču 32. kola izašli na kraj sa...

A.D.”GRAD” BIJELJINA na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (foto)

Pod sloganom „Najbolje iz Vojvodine“, u Novom Sadu danas je otvoren 91. Međunarodni sajam poljoprivrede, koji ove godine...