TRB: “Vihor“ sutra u Bijeljini! (foto,video)

Datum:

Share post:

Građani Bijeljine će u nedjelju, 6. novembra, imati priliku da vide najnoviji proizvod Tehničkog remonta Bratunac (TRB) – lako taktičko vozilo „Vihor“, koje će se na putu ka Banjaluci i prije zvanične predaje Specijalnoj antiterorističkoj jedinici MUP-a Republike Srpske, zaustaviti i u našem gradu.

Dva „Vihora“ sutra će od 16.00 časova biti parkirana na izlazu iz Bijeljine (parking Svečanog salona „Grand“ na magistralnom putu Bijeljina – Brčko), gdje će svi zainteresovani moći da pogledaju vozila, a na sva njihova pitanja odgovaraće inženjeri TRB-a.

Lako borbeno vozilo „Vihor“ zvanično je predstavljeno u septembru, a riječ je o namjenskom vojnom vozilu opremljenom najmodernijom svjetskom tehnologijom, koje je razvijeno u saradnji sa MUP-om Republike Srpske.

„Vihor“ ima izuzetne manevarske osobine, posjeduje motor najnovije klase, prostor za petočlanu posadu, a njegova nosivost je ispod osam tona. Vozilo je balistički zaštićeno i može se koristiti za vojne i policijske specijalne namjene.

Lako taktičko vozilo „Vihor“ izazvalo je zainteresovanost svjetskih medija, a visoke ocjene dobilo je, između ostalog, od njemačkih i ruskih stručnjaka iz oblasti vojne industrije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...