Nova pobjeda Lavica – ponovo savladani Banovići

Datum:

Share post:

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko juče su gostovale u Banovićima kod sportskih prijatelja iz ekipe ŽKK RMU “Banovići” i u jednoj izuzetno dobroj i kvalitetoj utakmici obe ekipe, ostvarile pobjedu, te slavile rezultatom 78:68.

Ovo je bila četvrta utakmica i četvrta pobjeda Lavica u pripremnom periodu pred početak sezone, koji je zakazan za 12. oktobar, utakmicama prvog kola WABA lige.

Iako na meču u Banovićima trener Aleksandar Bližnjaković nije mogao da računa na Natašu Savić, Ivu Karišik i Ivanu Rokvić, Lavice su odigrale jednu vrlo dobru utakmicu, protiv kvalitetnog protivnika, učesnika WABA lige i trostrukog šampiona Bosne i Hercegovine.

Sam početak meča pripao je Lavicama, koje utakmicu otvaraju serijom 7:0, međutim Banovićanke se vrlo brzo konsoliduju i dolaze do rezultatskom egala. Zahvaljujući prije svega dobroj igri u odbrani i dva precizno pogođena šuta za tri poena Ines Babić, Brčanke prvu četvrtinu završavaju sa prednošću od pet poena (13:18).

Pad u igri, prije svega u odbrani i dosta promašenih šuteva u napadu, odlična ekipa iz Banovića je znala da kazni tokom drugog perioda, koji je u potpunosti pripao domaćim košarkašicama rezultatom 26:14. 

Prednost od sedam poena nakon prvog poluvremena vrlo brzo se udvostručila u korist domaćih košarkašica početkom treće četvrtine. Međutim, nakon toga Lavice pokazuju karakter i kvalitet, uspjevaju da do kraja trećeg period igre smanje zaostatak na šest poena 59:53, da bi posljednju četvrtinu odigrale maestralno, prije svega u odbrani, a u napadu su prednjačile kapiten Milica Đokić, Mirela Halilović, kao i Valentina Došić sa dvije pogođene trojke u ovom periodu igre. Na kraju zaslužena pobjeda Lavica na gostujućem terenu u Banovićima.

BANOVIĆI 68 – LAVOVI 78

(13:18, 26:14, 20:21, 9:25)

Najefikasnija u ekipi iz Brčkog bila je kapiten Milica Đokić sa 19 postignutih poena, Mirela Halilović ubacila je 17, Ines Babić je dodala 15 poena. Nastupile su još: Valentina Došić 9, Jelena Lazarević 8, Sara Savić 8, Tamara Šarenac 2, Sara Đokić i Ksenia Vukić.

Naredna utakmica na programu je već sutra – u subotu 24. septembra, kada Lavice gostuju u Beogradu, gdje će odigrati pripremni meč protiv vicešampiona Srbije iz prethodne sezone, ekipe “Art Basket”. Ova utakmica biće odigrana u dvorani Mega Factory sa početkom u 14:30 časova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U BIJELJINI U XX VIJEKU

Srpska pravoslavna crkva na području Bijeljine ima znamenitu prošlost koja seže do vremena vladavine slavne loze Nemanjića. Najstariji...

31. bijeljinska “Jajarijada” – Najtvrđe jaje donio Dušan Dragutinović, a najljepše našarano Vuk Maglajčević (foto)

U Centru za kulturu danas je održana 31. po redu "Jajarijada - tradicionalni izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta"....

Nakon osam sinova Milićevići dobili kćerkicu: Vaskrs ispunjen ogromnom srećom

Osam sinova, jedna djevojčica, "supermama" Vesna i "supertata" Slobodan. Ukupno jedanaest članova čini porodicu Milićević, a ove godine...

EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim (foto)

- NJegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije poželio je da srpski narod živi Vaskrsenjem Hristovim, da počinje i...