Gradsko pozorište “Semberija“: Početak rada na “Hasanaginici“, jednom od najznačajnijih kulturnih poduhvata u Srpskoj ove sezone

Datum:

Share post:

U sjenci pompeznih političkih zbivanja povodom otvaranja kampanje za predstojeće izbore, u Bijeljini je tiho započet jedan od najvećih i najambicioznije zamišljenih kulturnih projekata.

Nakon dvije godine priprema i odlaganja, što zbog korone, što zbog zauzetosti aktera, Gradsko pozorište „Semberija“ započelo je sa radom na predstavi „Hasanaginica“, po istoimenoj narodnoj baladi, u dramatizaciji akademika Ljubomira Simovića i režiji Dušana Tuzlančića.

Glumački ansambl čine Milan Кovačević, Bojana Milanović i Sonja Damjanović – glumci Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada, zatim, Ljiljana Čekić, Goran Jokić i Ognjen Кopuz članovi ansambla Narodnog pozorište Republike Srpske iz Banja Luke i glumci Gradskog pozorišta „Semberija“ – Mihailo Maksimović, Ivan Petrović, Dušan Ranković i Nenad Blagojević.

U autorskoj ekipi predstave okupljeni su eminentni, višestruko nagrađivani stvaraoci u oblasti pozorišne umjetnosti – scenografkinja Marija Кalabić, kostimografkinja Marina Sremac, lektor prof. dr Radovan Кnežević, dok muziku potpisuje legendarni Vlatko Stefanovski.

U kratkoj istoriji bijeljinskog pozorišta produkcijski najveći, ovaj projekat je zasigurno jedan od najznačajnijih kulturnih poduhvata u Republici Srpskoj ove sezone.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...