Drift u Zagrebu krenuo po zlu (video)

Datum:

Share post:

"Royal Performance Motorsport" organizovao je u nedjelju susret ljubitelja automobila na zagrebačkoj Radničkoj cesti.

Parking je pretvoren u stazu za driftanje, a jedan mladić nije dobro uradio svoj posao i završio je među gledaocima, pokosivši dva muškarca i ženu.

"Taj dečko uopće nije trebao driftati. Svoj BMW izložio je među ostalima u hali i krenuo van. Bez dopuštenja je izašao na stazu i na kraju udario tri gledaoca", Tomislav Starešina, jedan od voditelja "Royal Performance Motorsporta", autokluba u nastajanju.

Istakao je da su svi koji su se javili za drift morali potpisati izjavu o preuzimanju odgovornosti. Mladić koji je vozio BMW to nije učinio i bez dozvole je izašao na stazu.

"Precijenio se i izletio s poligona", kazao je Starešina.

Prema snimku jednog od svjedoka, ljudi u publici nisu uspjeli da pobjegnu automobilu koji je jurio na njih. Prvo je udario u gume koje su bile postavljene uz stazu, nakon čega je pokosio dva muškarca i ženu.

Tim medicinara je odmah pružio pomoć gledaocima i niko od povrijeđenih nije životno ugrožen. Muškarci imaju bolove u leđima i vratu, a djevojka je povrijedila nogu.

Automobil koji ih je udario više nije u voznom stanju. Kako se ne bi zapalio nakon udarca u beton, zasuli su ga prahom iz vatrogasnog aparata, a kasnije su ga premjestili.

"Vozač je priznao da je pogriješio i zasad je postupio ispravno. Ipak, on se više neće moći pojavljivati na ovakvim okupljanjima kao učesnik nego isključivo kao posjetilac", rekli su organizatori.

Ovo je drugo okupljanje ljubitelja automobila u Zagrebu. Propisi za vozače su izuzetno strogi, upravo zbog sigurnosti. Ipak, nije bilo zaštitne ograde između staze i publike, što se prema riječima saobraćajnih stručnjaka može smatrati propustom.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

31. bijeljinska “Jajarijada” – Najtvrđe jaje donio Dušan Dragutinović, a najljepše našarano Vuk Maglajčević (foto)

U Centru za kulturu danas je održana 31. po redu "Jajarijada - tradicionalni izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta"....

Nakon osam sinova Milićevići dobili kćerkicu: Vaskrs ispunjen ogromnom srećom

Osam sinova, jedna djevojčica, "supermama" Vesna i "supertata" Slobodan. Ukupno jedanaest članova čini porodicu Milićević, a ove godine...

EPISKOP FOTIJE: Da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim (foto)

- NJegovo Preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije poželio je da srpski narod živi Vaskrsenjem Hristovim, da počinje i...

Mladi SDS Bijeljina organizovali druženje sa sugrađanima (foto)

Mladi SDS Bijeljina, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, organizovali su druženje sa sugrađanima.  Ovom prilikom, dijelili su ofarbana vaskršnja...