Povećanje vodostaja na svim vodotocima na području Republike Srpske

Datum:

Share post:

Kiša koja je padala u toku prethodna dva dana dovela je do povećanja vodostaja na svim vodotocima na području Republike Srpske.

Uvidom u raspoložive prognozne modele, obavještavamo vas o sljedećem:

– Postoji mogućnost bujičnih poplava na području Hercegovine, kao i na bujičnim vodotocima Bistrica, Janja i Pliva, kao i mogućnost izlivanja rijeke Drine.

– Vodostaji rijeke Save na većini mjernih stanica su u porastu ali se, prema trenutnim parametrima prognoznih modela, ne očekuje da će vodostaji rijeke Save preći kotu redovne odbrane od poplava, izuzev na mjernoj stanici Jasenovac.

– Rijeka Bosna takođe je u porastu, posebno u dijelu nizvodno od Doboja, ali ne bi trebalo da pređe kotu redovne odbrane od poplava. S obzirom da se do četvrtka očekuju nove količine padavina, moguće je novo značajnije povećanje vodostaja rijeke Bosne.

– Vodostaji rijeke Une sa Sanom su u porastu, ali se ne očekuje da će na mjernim stanicama na području Republike Srpske u naredna tri dana dostići kotu redovne odbrane od poplava.

– Na rijeci Vrbas povećanje vodostaja može se očekivati nizvodno od HE Bočac usljed pojačanog ispuštanja vode iz HE Bočac.

S obzirom da se u naredna dva dana očekuju nove padavine, neophodan je oprez u cilju zaštite stanovništva i materijalnih dobara pored vodotoka u Republici Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: JU Vode Srpske

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...