Za kapitalne investicije 38,2 miliona KM

Datum:

Share post:

Za podsticaje za kapitalne investicije u poljoprivredi u ovoj godini obezbijeđeno je 38,2 miliona KM, a na javni poziv mogu se prijaviti registrovani i novi poljoprivredni proizvođači, oni koji su obnovili prijavu, prijavili doprinose i uplatili sredstva za protivgradnu zaštitu, rečeno je Srni u Agenciji za agrarna plaćanja Republike Srpske.

Direktor Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske Predrag Sladojević izjavio je Srni da poljoprivrednici mogu konkurisati za podsticaje za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, traktore i priključke.

“Kada je riječ o stočarskoj proizvodnji, poljoprivrednici mogu računati na sredstva za nabavku ovaca, svinja, krava i bikova”, istakao je Sladojević.

On je napomenuo da se sredstva izdvajaju i za objekte u stočarstvu, opremu za pčelare, biljnu proizvodnju, podizanje višegodišnjih zasada, protivgradne mreže, plastenike, staklenike, boks-palete, tehnološku opremu za izgradnju hladnjača, skladišta i izgradnju ribogojilišta.

Sladojević je rekao da će u posebnim slučajevima biti izdvojeno dodatnih 10 odsto sredstava – u slučaju da je nosilac poljoprivrednog gazdinstva lice mlađe od 40 godina, da je nosilac gazdinstva žena, da je mehanizacija kupljena u Republici Srpskoj i da je prijavljena organska proizvodnja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u ovoj godini.

Poziv je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, saopšteno je iz Ministarstva.

Poziv je objavljen na internet stranici Ministarstva i u dnevnim novinama “Glas Srpske”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...