DODIK: Izgubili smo kriterijume i poštovanje za prave novinare koji se profesionalno bave svojim poslom (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, danas se, boraveći u Bijeljini, osvrnuo na trenutnu situaciju vezanu za Zakon o kleveti, odnosno nacrt zakona koji podrazumijeva uvođenje klevete u krivični zakon, a koji se tiče klevete u medijima.

„Digla se galamu oko Zakona o kleveti. Nekoliko njih, koji se osjećaju ugroženo, da ne mogu da kleveću, pokušavaju kompletnu novinarsku zajednicu da dovuku u taj svoj „tor“ suprotstavljanja. To nije tako, uopšte nije ta priča. Mislim da smo juče u razgovoru sa novinarskom zajednicom na mojoj preskonferenciji objasnili mnoge stvari. Oni se bune protiv nečega što se još nije desilo“, rekao je Dodik i dodao:

„Radi se o tome da prvo ide nacrt zakona koji ide na javnu raspravu. Rekli smo da ćemo uvažiti svako mišljenje. Nema nikakvih namjera bilo kakvog progona, nema ničega što njima pada na pamet, ali očigledno da je kod njih strah ogroman, jer oni ne mogu drugačije da egzistiraju nego da iznose samo laži koje vrijeđaju ljude. Mislim da je važnije zaštiti čovjeka koji je bespravno, lažno oklevetan, nego dozvoliti nekome da slobodno kleveće. Ispada da neki koji to štite, štite one koji kleveću i lažu“, istakao je Dodik.

Kako kaže, postoje indicije da su scene u Banjaluci iscenirane.

„Postoje veoma upečatljive indicije da su ono što se dešava po Banjaluci vezano za auta sami iscenirali, da je urađeno samo zato da bi se izdramatizovala njihova situacija. Imamo već i neke koji su nam iz njihovih krugova rekli kako oni likuju, jer kažu „e, sad će ovi reagovati, daće više novca, jer se na nas vrši pritisak Vlasti. Sad ćemo reći da smo napadnuti, dajte nam više novca da se branimo“. Niko nije napadnut, egzistiraju slobodno, slobodno će raditi, ali morate da odgovarate za to što radite. Ako ja treba da odgovaram za to što radim, krivično, zašto ne bi mogli i novinari ili bilo ko ko upotrebljava lažne profile, ko pokušava da zaista neograničeno laže, ko formira lažni profil u Federaciji BiH, pa tamo on sam neki sadržaj da, pa ga onda prenese ovamo kao nešto originalno. Zar ta normalnost treba da ostane takva?“, pitao je Dodik.

Predsjednik RS kaže da ne treba ništa sprečavati i da su spremni da razgovaraju sa zainteresovanim stranama kako bi „pomirili strane“.

„Mi smo izgubili kriterijume, čak i neko poštovanje za prave novinare koji se bave svojim poslom iz čisto profesionalnih i drugih razloga. Samo zato što svako čeka šta će ta bitanga da kaže i ništa drugo više nije važno. I neke medijske kuće zasnivaju svoje poslovanje na tome. Oni će i dalje raditi, ali vlast u RS ne želi i neće da presuđuje. Nije određena kazna zatvora, predviđena je novčana kazna. Da bi sve to bilo na kraju puta dokazano, mora da ide na sud“, zaključio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...