DODIK: Upoznaću ratne oficire i komandante sa stanjem u Srpskoj (foto, video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je uoči sastanka sa ratnim oficirima i komandantima Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova u Bijeljini da želi da ih upozna kakvo je stanje u Republici Srpskoj, da ih obavijesti šta je to učinjeno u periodu od prethodnog sastanka sa njima.

„Mislim da smo institucionalno stabilizovali Republiku Srpsku, izabrali Vladu, imamo skupštinsku većinu. Republika Srpska sada ima kompaktan tim na nivou BiH, koji u kontinuitetu brani našu poziciju. Mislim da čak i američki ambasador u BiH Majkl Marfi `pjeni` zato što ne može više ništa da `prodre` na nivou BiH“, rekao je Dodik uoči sastanka.

Dodik pojašnjava da „ne mogu da prođu ni sa kakvim svojim glupostima“, iako su smislili da je od pet prosta većina četiri, što je matematički neodrživo, a sada imaju tamo četiri poslanika.

„BiH treba da bude ustavna, dejtonska, a ne ova koju su oni nakaradnu napravili. Želim da razgovaram sa njima o nekim statusima. To su ljudi koji su zainteresovani za sudbinu ovog naroda i Republike, za nju su se borili, neki su dali za nju svoje dijelove tijela, neki su dali svoje živote, neki imaju druge probleme. NJima moramo da se posvetimo“, rekao je Dodik.

On ističe da se Srpska trudi da obezbijedi zadovoljavajući društveni status u ovakvim okolnostima koje traže da sa postojećim resursima vlast razvija društvo, bavi se socijalnim pitanjima i održava zdravstvo, školstvo, putnu infrastrukturu.

„Govorićemo o tome šta namjeravamo da učinimo na polju infrastrukture, o evropskom putu, koji sve više gubi značaj jedine alternative svih ovih 20 godina. EU nikakva obećanja ovdje nije dala. Sada pokušava da sa nekim novcem ucjenjuje, kao da sada ovdje sve zavisi od novca. I nisu oni jedina alternativa. To će se vidjeti“, rekao je Dodik.

On ističe da nije danas u Bijeljinu došao da se bavi lokalnim pitanjima, iako će razgovarati sa stranačkim i koalicionim partnerima ovdje o nekim pitanjima, a prisustvovaće i proslavi Dana žena koju organizuje Aktiv žena SNSD-a Bijeljina za nekoliko stotina pripadnica ljepšeg pola.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com /srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...