Veterani Garde "Panteri": Gradonačelniku su "puna usta" boraca zbog predizborne kampanje (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Udruženja veterana Garde "Panteri" Petar Cvijetinović danas je održao konferenciju za medije na kojoj je tema bila odnos Gradske uprave prema Boračkoj populaciji u Bijeljini.

CVIJETINOVIĆ: Gradonačelniku su "puna usta" boraca zbog predizborne kampanje
Kako je istakao Cvijetinović, Gradonačelniku su, kako kaže, "puna usta" boraca zbog predizborne kampanje, te su odlučili  da izađu u javnost sa određenim podacima koliko se sredstava i za šta izdvaja iz gradskog budžeta u Bijeljini.

"Ovo je bruka i sramota za Semberiju. Sproveden je konkurs za stambeno zbrinjavanje gdje je skoro 50 ljudi ostalo bez sredstava, jer su sredstva bila nedovoljna (100.000 KM). Mi smo svjedoci da se stalno priča kako u budžetu ima para, svjedoci smo da je Gradonačelnik bez ikakvih problema, iako je direktor Toplane napravio dug 610.000 KM, izmiro bez problema. Tražimo da se budžet za stambeno zbrinjavanje boraca poveća još za 150.000 KM kako bi se riješili svi zahtjevi za građevinske pomoći za obnovu kuća.

 

Nije logično da se za stambeno zbrinjavanje boraca izdvaja 100.000 KM, a za zbrinjavanje pasa lutalica 140.000 KM", rekao je Cvijetnović.


Petar Cvijetinović

Inicijativa za izdvajanje još 150.000 KM za stambeno zbrinjavanje boraca 
U razgovoru sa Koalicijom "Dogovor za Bijeljinu", Cvijetinović je rekao da su postigli dogovor da se podnese inicijativa za izdvajanje još 150.000 KM za stambeno zbrinjavanje boraca kroz rebalans gradskog budžeta koji je u izradi, za što grad sada na godišnjem nivou daje 100.000 KM.

VIDOVIĆ: "Svi su nas slagali, došlo je do dna, vredniji su kerovi od nas
Momir Vidović, veteran Garde Panteri, govoreći o trenutnom statusu boraca u Bijeljini, rekao je da su borci nepriznata kategorija, te da nemaju nikakav status u društvu.

"Svi su nas slagali, došlo je do dna, vredniji su kerovi od nas. Očekujem da nam ova vlast nešto ponudi, da se povećaju primanja i da se stambeno zbrinemo svi", zaključio je Vidović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Uprkos opstrukcijama, Grad funkcioniše bolje nego bilo koji drugi grad u Srpskoj

Kako biste ocijenili rad Vašeg kabineta u prvom kvartalu ove godine? -Na prvom mjestu bih rekao da je rad...

Derventa prvi grad koji ima robote konobare (foto)

Grad Derventa je prvi grad u Bosni i Hercegovini koji ima robote konobare koji uslužuju goste. U restoranu...

DODIK: Velika mi je čast što sam ugostio patrijarha Porfirija (foto)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da mu je velika čast što je mogao ugostio patrijarha Porfirija...

MIROSLAV ILIĆ IZ MEĐAŠA: Fotografije i dalje imaju vrijednost

Miroslav Ilić iz Međaša je jedan od učesnika 13. međunarodnog sajma turizma i gastro kulture "Bijeljina-Turist 2024", a...