Miroslav Ilić iz Međaša je jedan od učesnika 13. međunarodnog sajma turizma i gastro kulture „Bijeljina-Turist 2024“, a bio je vlasnik jedne od prvih fotografskih radnji u Zemunu.

„Prvih nekoliko godina detinjstva sam proveo u Međašima, tačnije do svoje desete godine, nakon čega smo se preselili u Bijeljinu. Od 1967. godine živim u Zemunu. Imao sam četiri fotografske radnje, sada trenutno imam jednu, pošto smo u penziji. Imam dvoje djece, svako se bavi svojim biznisom, tako da se ja vraćam u Međaše. Srušio sam staru u Međašima i pravim novu da tu živim i da ispunim želju mog sina koji želi da živi u Međašima. Sada ima 41 godinu i nakon tri ili četiri godine se vraća ovdje i želi da živi u novoj kući, sa svojom porodicom i da radi online“, ispričao je Ilić za Dešavanja u Bijeljini.

Kako kaže, fotografija nije izumrla, ali se sada fotografijom bave kao i svakim drugim biznisom, pa je prosto, oslabilo postojanje fotografije kao takve. 

„Sada svi imaju telefone, rade fotografije, gomiraju se fotografije po nekim mejlovima, po kompjuterima, a onda u nekom momentu dođu u situaciju… Mi imamo ciljnu grupu žene – one imaju porodicu, dete raste, slikaju i slikaju i samo pohanjuju u kompjuter, a onda posle 10 do 15 godina kaže da je dosta, pa nijednu fotografiju nemamo… Jedna je stvar elektronika, a druga je stvar kada imaš album i „češljaš“ slike… one tada imaju neku vrednost“, objasnio je Ilić. 

Ilić kaže da ljudi i u današnje vrijeme dolaze da izrade fotografije iz telefona, ali i da je sada „u modi“ da mladenci angažuju fotografa koji će fotografisati veselja, pa onda naknadno izrađivati fotografije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име