Uvažena žalba tužilaštva u Bijeljini: PEDOFILI IZ LOPARA MORAJU NAZAD U ZATVOR?

Datum:

Share post:

Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini Vrhovni sud Republike Srpske donio je R J E Š E NJ E kojim se uvažava žalba okružnog javnog tužioca u Bijeljini,  te se ukida rješenje Okružnog suda u Bijeljini broj 12 0 K 007497 19 K od 01.4.2020. godine, a predmet vraća tom sudu na ponovno odlučivanje.

– U tom pravcu je i suština navedenih odluka, na koje se poziva prvostepeni sud u obrazloženju pobijanog rješenja, i to rješenja Vrhovnog suda Republike Srpske od 27.3.2020. godine, te Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine broj AP-4576/19 od 11.3.2020. godine (sa zaključkom da su redovni sudovi prilikom produženja i kontrole opravdanosti pritvora propustili navesti konkretne razloge i okolnosti koji opravdavaju zaključak da bi puštanje apelanta na slobodu rezultiralo vanrednim okolnostima usljed stvarne prijetnje narušavanja javnog reda, u smislu odredbe člana 197. stav 1. tačka g) ZKP RS).

Slijedom navedenog, osnovano se žalbom dovodi u sumnju pravilnost i potpunost činjenične osnove pobijanog rješenja, sa aspekta ocjene dokaza relevantnih u vremenu donošenja odluke o kontroli opravdanosti pritvora iz razloga odredbe člana 197. stav 1. tačka g) ZKP RS).
 
Radi toga je ovaj sud, na osnovu odredbe člana 337. stav 3. ZKP RS, ukinuo pobijano rješenje i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak, u kojem će se otkloniti nedostaci na koje je ukazano u ovom rješenju, te donijeti nova pravilna i zakonita odluka, navodi se između ostalog u Rješenju Vrhovnog suda Republike Srpske.

 
Bijeljinsko Okružno javno tužilaštvo proslijedilo je Žalbu Vrhovnom sudu RS na Rješenje Okružnog suda u Bijeljini od 01.04. 2020. godine o puštanju da se brane sa slobode optuženi za seksualno zlostavljanje i obljubu trinaestogodišnje djevojčice u oktobru 2018. godine, V.S. (45) i N.K. (59) iz Lopara, a koji su pušteni da se brane sa slobode po odluci Okružnog suda u Bijeljini.
Ova dva lica nalazila su se u pritvoru po prethodnim odlukama suda, a pritvor je do sada produžavan pet puta po odluci istog suda.

Djevojčica je prema saznanjima portala Dešavanja u Bijeljini smještena u Sigurnoj kući.
Prilikom prvog određivanja pritvora Okružno javno tužilaštvo Bijeljina je saopštilo da su osumnjičeni izvršili obljubu nad djetetom mlađim od 15 godina u sticaju s krivičnim djelom upoznavanje djece s pornografijom.
 
V.S. je osumnjičen da je u oktobru 2018. godine u svojoj kući izvršio obljubu nad 13-godišnjim djetetom, a N. K. je obljubu izvršio krajem oktobra 2018. godine, te da im je pritvor predložen zbog bojazni da bi mogli ponoviti navedeno krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

Sud je lica V.S. (45) i N.K. (59) iz Lopara pustio na slobodu, bez ikakvih promjena činjenica i okolnosti vezanih za pritvor…

Glavni prestres sudjenja je u toku…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Rukometašice Srbije preko Čilea izborile drugu fazu Svjetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Svjetskog prvenstva pošto je u meču trećeg kola Grupe...

LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće...

STOJANOVIĆ: „Sastanak u Briselu obećava napredak na evropskom putu BiH“

“Nastavak dijaloga sa EU je od ključne važnosti, ali i rješavanje konkretnih problema koji su pred nama na...

Mladicu dužu od metar i težu od 10 kg u Drini ulovio iskusni ribar Simo Pokorni (foto,video)

U Zvorniku, na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar. Zbog...