BIJELJINA: UHAPŠEN  pljačkaš mjenjačnice "Kod Miše" 

Datum:

Share post:

Ermin Rešidović, višestruki osuđenik, uhapšen je danas u Sarajevu jer mu je u Okružnom sudu u Bijeljini izrečena kazna za pljačku mjenjačnice.
 

Pripadnici Sudske policije FBiH Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo danas su u sarajevskom naselju Dobrinja uhapsili Ermina Rešidovića, koji je izbjegavao da ide na izdržavanje kazne zatvora. Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, od 16.marta, službenici sudske policije suuhapsili su Ermina Rešidovića, rođenog 1988. godine, koje će nakon dokumentovanja lišenja slobode biti sproveden u Kazneno popravni zavod Zenica, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri i po godine, koja mu je izrečena po pravomoćnoj presudi Okružnog suda u Bijeljini, zbog krivičnog dijela razbojništvo.

Osuđeni je od ranije poznat organima gonjenja zbog  krivičnih dijela neovlaštene proizvodnje i prometa drogom, raazbojništava, te bježanju prilikom hapšenja.

IZ IZVODA SUDA
Sudija za predhodno saslušanje Okružnog suda u Bijeljini potvrdio je 4. oktobra  2019. godine optužnicu Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina protiv Rešidović Ermina zvanog Erko  i Kadrić Eldina zbog krivičnog djela razbojništvo.

"Optuženi su 30. avgusta 2019. godine u oko 08,05h u Bijeljini u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi zajedno i po prethodnom dogovoru, vozilom „mercedes E320" došli do prostorija mjenjačnice „Kod Miše" u ulici Gavrila Principa bb, gdje je Kadrić Eldin ostao u vozilu na mjestu vozača neposredno ispred mjenjačnice, dok je Rešidović Ermin maskiran držeći u rukama pištolj ušao u prostorije mjenjačnice, i uz prijetnju oružjem uzeo 150.000,00 RSD nakon čega trčeći izlazi napolje, da bi radnik krenuo za njim, te kada ga je sustigao, Rešidović mu je rekao da će pucati, nakon čega ispaljuje jedan hitac iz pištolja u vazduh, pri čemu mu iz ruku ispada dio novca, zatim se udaljio u nepoznatom pravcu, dok se Kadrić Eldin vidjevši sav događaj, sa vozilom „mercedes E320" udaljio u pravu centra grada, na koji način su pribavili imovinsku korist u iznosu od 370 KM, a za isti iznos oštetili mjenjačnicu „Kod Miše", stoji u izvodu Suda.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Potrebno je afirmisati njihove kapacitete (foto)

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, druženjem sa gostima...

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...