UHAPŠENA dva Čavićeva poslanika u distriktu Brčko

Datum:

Share post:

Zbog pripremanja izbornih prevara u Brčkom danas su uhapšene još dvije osobe i to poslanici u skupštini distrikta Radoslav Bogičević i Nenad Kojić iz Narodnog demokratskog pokreta Dragana Čavića.

​Policija Brčko distrikta je pod nadzorom tamošnjeg Tužilaštva u prethodnom periodu otvorila nekoliko predmeta zbog osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela iz oblasti protiv slobode i prava čovjeka i građanina, povodom zaprimljenih prijava o postojanju nepravilnosti u procesima predstojećih lokalnih izbora.

Tim povodom po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta danas su nastavljene aktivnosti u vezi s nepravilnostima u izbornom procesu za predstojeće lokalne izbore.

Kako su naveli iz Policije Brčko distrikta, danas su izvršili pretrese 56-godišnjeg N. K. u Brčkom, jednog stambenog objekta i dva motorna vozila u njegovom vlasništvu, a izvršeni su i pretresi 67-godišnjeg R. B., stana i vozila u njegovom vlasništvu te prostorija stranke kojoj pripada.
Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta na daljnje procesuiranje.

Kako BN saznaje u policijskoj akciji su uhapšeni Radoslav Bogićević i Nenad Kojić, poslanici u Skupštini Brčko distrikta, koji se nalaze na listi Narodnog demokratskog pokreta (NDP) za predstojeće lokalne izbore.

Podsjetimo, u Brčko distriktu ranije takođe za izborne prevare uhapšen je i poslanik Pejo Mendeš koji se naalazi u pritvoru.
On je kadar Hrvatske seljačke stranke i poslanik u skupštini Brčko distrikta. Nosilac je liste za predstojeće lokalne izbore, tereti se da je nezakonito prijavljivao građane za glasanje putem pošte van BiH.

Policija Brčko distrikta u saradnji s tužilaštvom prethodnih dana uhapsila  još nekoliko lica koji se dovode u vezu sa izbornim prevarama. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremene sunčane periode

Ujutru i prepodne na jugu oblačno uz povremenu kišu, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Tokom jutra...

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...