U etno-selu Stanišići zadovoljni jesenjom polusezonom: Afirmacija mladih osnovni cilj

Datum:

Share post:

Loš start i čak tri poraza u prva četiri kola nisu demoralisali čelnike Zvijezde 09 pa se prošlogodišnji premijerligaš iz utakmice u utakmicu uzdizao da bi jesenju polusezonu završio na drugoj poziciji, sa samo četiri boda manje od lidera Rudar Prijedora.

– Generalno, iza sebe imamo uspješnu polusezonu, jer četiri boda zaostatka nisu nenadoknadivi. Nakon lošeg početka odigrali smo 11 utakmica bez poraza i ovo drugo mjesto možemo smatrati kao sjajan rezultat, pogotovo ako tome dodamo i plasman u četvrtfinale Kupa BiH. Naše ambicije su da na kraju budemo među tri prvoplasirana tima i ekspresan povratak u Premijer ligu nije nam imperativ. Međutim, ukoliko bi nam se pružila prilika da napadnemo prvo mjesto, svakako da ćemo nastojati da je iskoristimo – istakao je trener Zvijezde 09 Mladen Obrenović.

Prema njegovim riječima u klubu su posebno ponosni na činjenicu da u klubu stasava jedna generacija juniora koja ima sve preduslove da napravi odlične rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

– Naš osnovni cilj je da ovu i narednu sezonu, baš kao što smo to radili i u prethodnom periodu, posvetimo razvoju i afirmaciji mladih fudbalera iz naše akademije. Ti momci su zaista sjajni, iduće godine izlaze iz juniorske kategorije i nastoje da izbore svoje mjesto u prvom timu. Mislim da je naš način rada recept za ostale klubove koji bi trebalo da forsiraju omladinsku školu da bi njihovom prodajom kasnije mogli da stvore uslove za opstanak – poručio je Obrenović.

Ono što je interesantno jeste da je Zvijezda 09 ubjedljivo najbolji gost sa 16 bodova osvojenih u sedam utakmica, dok je na svom terenu, na meču više, osvojeno svega 12 bodova.

– Nekako nam više odgovara da igramo na strani, jer svi naši gosti u Ugljeviku igraju rasterećeno i dosta ofanzivno, dok na strani imamo više prostora i tu onda do izražaja dođe naša mladost. Sa druge strane mora se znati da smo mi tek od devetog kola imali na okupu kompletnu ekipu, što je donijelo dobre rezultate u finišu polusezone – pojasnio je Obrenović uz najavu da su prozivka i početak priprema za proljećnu polusezonu zakazani za 18. januar naredne godine.

Juniori jesenji prvaci

 Juniori Zvijezde 09 osvojili su titulu jesenjeg šampiona omladinske Premijer lige. Mladi fudbaleri ekipe iz etno-sela Stanišići prvi su u konkurenciji svojih vršnjaka sa 34 osvojena boda, jednim više od Slobode i čak 11 u odnosu na trećeplasirani Borac. Tim povodom uprava kluba na čelu sa prvim čovjekom Borisom Stanišićem priredila je zajedničku večeru i druženje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

FUTSALERI SARAJEVA NAPRAVILI BREJK U BIJELJINI, MOSTAR SG SIGURAN KOD KUĆE

Futsaleri Sarajeva i Mostar SG napravili su početnu prednost u polufinalu plej-ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sarajevo je...

Pashalno večernje u ugljevičkom hramu: VASKRS SRCA „UŽARIO“ (foto)

U ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve služeno je Pashalno večernje nakon čega su vjernici pošli u ophod oko...

TREND SE NASTAVLJA Hrana poskupljuje u cijelom svijetu, najviše na udaru meso

Svjetske cijene hrane u aprilu su porasle drugi mjesec zaredom. Cjelokupni rast cijena najvećim je dijelom posljedica rasta...

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U BIJELJINI U XX VIJEKU

Srpska pravoslavna crkva na području Bijeljine ima znamenitu prošlost koja seže do vremena vladavine slavne loze Nemanjića. Najstariji...