U bijeljinskoj biblioteci predstavljena knjiga „Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru“ (foto)

Datum:

Share post:

Pred više od 300 učenika četvrtih razreda osnovnih škola, predstavljena je knjiga „Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru“, autora Berislava Blagojevića.

Velika sala je bila „mala“ za broj učenika koji su posjetili biblioteku. I nije čudo! Svi su htjeli da vide pisca čija je knjiga svrstana u lektiru i koju će „morati“ da pročitaju i diskutuju o njoj u svojim školama.

„Raduje me što sam danas ovdje, predstavljamo ovu knjigu, prvi put sam u Semberiji, a knjiga kao knjiga nema onog dositejevskog `naravoučenija` u klasičnom smislu. Ona je takva da vjerujem da se djeci dopada. Knjiga govori o prijateljstvu, porodičnim vrijednostima, ali i kako je moguć i suživot i razumijevanje u likovima psa i mačke, te o ekološkim temama“, rekao je Blagojević.

On je naglasio da je prvi put napisao knjigu za djecu iako je na književnoj sceni aktivan dugi niz godina i dobitnik je nekoliko književnih nagrada.

Iz Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini, gdje je predstavljena knjiga, kažu da učenici najviše čitaju lektire i da je važno da razgovaraju sa dječijim autorom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mještani Gornjeg Crnjelova kod Bijeljine ujedinjeni oko dobrih dijela u Vaskršnjem postu

Za vrijeme Vaskršenjeg posta, veliki broj hrišćana pridržava se posta, kada je riječ o hrani, međutim, manji je...

DODIK: Cvijanović na pravi način prezentovala stavove Srpske

Željka Cvijanović je na pravi način prezentovala stavove Republike Srpske na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a. - Vidljivo je i...

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Skupština usvaja samo one tačke u kojima pronađe interes – NISMO ISTI

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, pričao je o odnosu sa odbornicima Skupštine Grada...

LOPARE: Savić potpisao u Novom Sadu Ugovor vrijedan 136.000 KM za rekonstrukciju vodovoda u Priboju

Rado Savić načelnik Opštine Lopare sa saradnikom Mirkom Nikolićem je boravio u Novom Sadu gdje je razgovarao sa...