„Republiku Srpsku ćemo pomagati, štititi i voleti kao niko drugi i kao nikoga drugog, svidelo se to nekom u međunarodnoj zajednici ili ne“, istakao je Vučević.

– Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević, iznoseći ekspoze u srpskoj Skupštini, govorio je i o odnosu koji će buduća Vlada Srbije graditi sa BiH.
Za Bosnu i Hercegovinu je rekao da je to država tri konstitutivna naroda, među kojima je i srpski. 
„To je država čiji integritet mi poštujemo i koji nikada nismo doveli u pitanje. Niti ćemo to činiti. Svako će uvijek u Srbiji imati sagovornika ukoliko želi da radi na jačanju dejtonske BiH. Države u kojoj će se poštovati slovo, a ne proizvoljni duh Dejtonskog mirovnog sporazuma iz 1995. godine. Država u kojoj će Republika Srpska moći da ostvaruje sva ona prava koja sleduju i koje srpski narod želi da ostvare“, poručio je Vučević. 
On je rekao da Srbiji niko ne može zabraniti da voli Republiku Srpsku, niti nametnuti krivicu i stigmu „genocidnog“ naroda. 
„Nikada više Drina neće biti rijeka na kojoj se uspostavlja embargo Srba protiv Srba. Republiku Srpsku ćemo pomagati, štititi i voljeti kao niko drugi i kao nikoga drugog, svidelo se to nekom u međunarodnoj zajednici ili ne“, istakao je Vučević.
On je naglasio da duboko vjeruje da je istorijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć i da Bošnjacima želi sve najbolje.
„Ne mislim da je moguće, a ni da je potrebno graditi nekakve nove saveze po ugledu na tvorevine koje nisu izdržale test vremena, poput Jugoslavije ili raznih balkanskih saveza. Izvući pouke je jedno, ali živeti u prošlosti je nešto sasvim drugo. Ja želim da srpski narod gleda u budućnost i okrene se pobjedama“, rekao je Vučević.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com/tanjug.rs/Foto: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име