U Bijeljini otvoreni „Dani dječije kulture“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Na platou ispred Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini drugu godinu zaredom otvorena je kulturna manifestacija „Dani dječije kulture“ koja je okupila djecu bijeljinskih predškolskih ustanova, osnovnih škola, a učešće je uzela i Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac.

„Prošle godine smo prvi put organizovali „Dane dječije kulture“ koji su bili više nego uspješni, tako da smo odlučili da nastavimo sa ovom kulturnom manifestacijom. Veliki broj dječijih vrtića se odazvao našem pozivu. Drago nam je što će i veliki broj osnovnih škola da učestvuje, a pored osnovnih škola, učešće je uzela i Muzička škola “Stevan Stojanović Mokranjac”. Danas na platou Biblioteke otvaramo ovu manifestaciju kulturnim programom predškolskih ustanova, a hor Muzičke škole će izvesti himnu“, rekla je direktor NG „Filip Višnjić“ Željana Arsenović.

Kako kaže, predškolske ustanove su važne u sistemu obrazovanja i to je dodatni razlog zbog zadovoljstva što su one uzele učešće i ove godine u „Danima dječije kulture“.

„Ove godine, predstaviće se skoro svi vrtići sa područja Grada Bijeljina, predstavićemo našu darovitu i talentovanu djecu. Izuzetno je važno da im mi budemo “vjetar u leđa”, da kulturne institucije organizuju ovakve programe, da predškolske ustanove uzmu učešće, da djecu približimo kulturnim ustanovama, a bitno je da ih približimo i samoj knjizi, a i pisanju“, istakla je Arsenovićka.

Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine i ove godine je uzeo učešće u „Danima dječije kulture“, a direktor vrtića, Slaviša Vujanović, navodi da na ovaj način djeci razvijaju odnos prema kulturi i odnos prema čitanju.

„Za pohvalu je da već duži niz godina imamo dobru saradnju sa Bibliotekom „Filip Višnjić“, a sve u želji da djeca odrastaju na zdrav, kulturan način. Mislim da je ova manifestacija od velikog značaja kako za djecu predškolskog uzrasta, tako i za Grad Bijeljinu i ono što je bitno je da u narednom periodu imamo što više ovakvih manifestacija. Drago mi je što će dječiji nastup biti na platou ispred Biblioteke, jer je potrebno da što veći broj sugrađana vidi kako se radi u vrtićima, na koji način se radi sa djecom predškolskog uzrasta i da vrtić nije mjesto za čuvanje djece, nego se kod djece već od ranog uzrasta razvija izuzetno vrijedne i kvalitetne navike i odnos prema životu i obrazovanju“, objasnio je Vujanović.

Suzana Grubačić, direktor Kluba za djecu „Vini Pu“ kaže da su djeca koja pohađaju njihov klub članovi Biblioteke, te da se rado odazivaju pozivima koje im Biblioteka uputi, kako za učešće u radionicama, tako i u manifestacijama i različitim kulturnim događajima za djecu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...