Sezona Nikšićko pivo 3×3 lige RS počinje 28. maja u Ugljeviku

Datum:

Share post:

Sezona Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske koja se ove godine igra u čak 25 gradova/opština počinje 28. maja, kada se igra turnir u Ugljeviku, dok je finalni zakazan za 6. avgust u Gradišci.

Pobjednik finalnog turnira, na kome će nastupati najbolje ekipe iz Srpske osvaja slot za “Pont du Gard Challenger 2023” koji se igra 1. i. 2. septembra u Vers-Pont-du-Gardu, a sve zahvaljujući podršci Košarkaškog saveza Republike Srpske, Kabinetu predsjednika Republike Srpske, kao i ministarstvu porodice, omladine i sporta.

Aleksandar Đurđević predsjednik Košarkaškog saveza istakao je da su dali tehničku, administrativnu, ali i svaku drugu podršku kako bi promovisali 3×3 u Srpskoj.

„Jednostavno procijenili smo da je to nešto što nosi moderno vrijeme, a 3×3 je i olimpijski sport i zato smo dali podršku ovoj organizaciji. Kroz to vidimo priliku da naše ekipe i naši momci takmiče se na međunarodnoj sceni što je za nas velika čast. Nikad se ne zna, možda neko iz Republike Srpske bude predstavljao BiH na Olimpijskim igrama“, rekao je Đurđević.

On je dodao da je ova liga najmasovnija u BiH, a sigurno i najbolje organizovana.

„Najveća zasluga zato ide momcima iz 3×3 Saveza koji su to doveli na jedan ozbiljan nivo, a mi smo tu da im podršku pružimo. Bitno nam je da se svi turniri igraju po istim FIBA pravilima, imamo usvojene propozicije takmičenja koje smo zajedno usaglasili“, istakao je predsjednik Košarkaškog saveza.

Ljubiša Šikarac, predsjednik 3×3 Republika Srpska izrazio je zahvalnost Košarkaškom savezu na podršci svih ovih godina.

„Zahvaljujući ljudima iz Košarkaškog saveza iz godine u godinu ovo takmičenje podižemo na viši nivo. Svakako da su uz nas su i institucije Srpske, kabinet predsjednika, resorno ministarstvo, naši sponozori Nikšićko pivo, Wwin kladionica i Juventa. Veliku pomoć daje i svih 25 lokalnih zajednica koje su pomogle turnir u svom gradu“, naveo je Šikarac, te dodao da su turniri lige ove sezone od strane Međunarodne košarkaške federacije 3×3 (FIBA3X3) dobila viši nivo kada je u pitanju bodovanje prilikom učestvovanja na istim.

Nakon Ugljevika, slijedi pet turnira u junu Višerad, Petrovo, Banjaluka, Bratunac, Trn (Laktaši), te Doboj. I ove godine očekuje nas pakleni juli, kada je na rasporedu 14 turnira. Prvi juliski turnir je u Modriči, zatim u Kozarskoj Dubici, Tesliću, Derventi, u kravan se vratilo Nevesinje, a nakon toga slijede Laktaši, te Gacko i Foča koji su od ove godine dio lige. Slijede Novi Grad, Prnjavor, Lopare, Šamac, Brod i julski raspored završava u Istočnom Drvaru.

U avgustu se pored finalnog turnira, igraju turniri u Prijedoru, Šipovu i Bijeljini.

I ove sezone svi 3×3 turniri imaće lajv prenos na zvaničnom ju-tjub kanalu, te spikera i studio gdjr tehničke mogućnosti dozvole.

Dva Lite Quest-a u Srpskoj

Pale će ove godine po sedmi put biti domaćin Lite Quest turnira koji će se igrati 24. i 25. juna, a pobjednik osvaja slot za čelendžer u francuski Bordo, dok pobjednik turnira u Prnjavoru koji se igra 22. i 23. jula uzima slot za poljski Lublin.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTRSTVO POLJOPRIVREDE: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2024. godini

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava korisnike podsticaja da je danas objavljen Javni poziv za podnošenje...

Da li će i Srpska dobiti sistem “Pronađi me”?

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske posjetili su juče Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu...

ŠMIT: Dodik zna ko je Šmit, a Čović neka se smiri

Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika rekao je da je njegov posao da štiti...

ĆORIĆ: Potpisan Memorandum o integraciji sistema elektronske naplate putarine BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji "Autoputeva Republike Srpske", "Puteva Srbije" i "Autocesta FBiH" koji...