DAMJANOVIĆ, SPS: 12 banjalučkih beba ujedinilo Srpsku u bolu i borbi

Datum:

Share post:

Damjanović: 12 banjalučkih beba ujedinilo Srpsku u bolu i borbi

Narodni poslanik Socijalističke partije Srpske – SPS, Tamara Damjanović, povodom obilježavanja 31 godine od smrti 12 banjalučkih beba, izjavila je da su stradala banjalučka novorođenčad ujedinila srpski narod u neizmjernoj tuzi i istovremeno nadahnula srpsku Vojsku na junački podvig i oslobođenje koridora.

“Ratne 1992. godine srpski narod je, ostavljen od svih i prepušten sebi samome, gubio ono najvrednije – ljudske živote, a među njima su bile tek rođene bebe, koje su umirale jedna za drugom zbog nedostatka kiseonika usljed izolacije Krajine od ostatka Srpske i Srbije. Svjetski moćnici nisu imali empatije prema srpskoj djeci, nisu htjeli da pomognu djeci da žive. Htjeli su nas ostaviti bez svega, pa i nade za život, a u stvari su nas natjerali da pobjedimo, da oslobodimo Koridor života. Banjalučke bebe su simbol našeg stradanja, ali i simbol naše pobjede i sloge. Neka im je vječna slava”, izjavila je Damjanovićeva.

Podsjećamo, od 22. maja do 19. juna 1992. godine 12 banjalučkih beba je preminulo zbog nedostatka kiseonika. Vojska Republike Srpske je na Vidovdan 1992. godine oslobodila Posavinu i omogućila kopnenu vezu sa Srbijom.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...