U Bijeljini održan tradicionalni Božićni koncert OMŠ „Kornelije Stanković“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Večeras je u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ 14. put zaredom održan Božićni koncert OMŠ „Kornelije Stanković“ Bijeljina-Ugljevik.

„Svakako sam ponosan na to što je ovaj koncert postao tradicija i što se održava po 14. put. Svakako da mi je drago što je svake godine sve veće interesovanje građana. Na neki način, sve ove godine smo istrajali da promovišemo istinske vrijednosti, da afirmišemo mlade talente, da kao škola pružamo visok kvalitet obrazovanja, najkvalitetniji nivo edukacije i da promovišemo mlade talente na području naše opštine, naše regije, a svakako i na međunarodnoj sceni“, rekao je profesor Slaviša Perić, direktor OMŠ „Kornelije Stanković“.

Na večerašnjem koncertu predstavili su se učenici OMŠ „Kornelije Stanković“ iz Bijeljine, novi učenici, polaznici, zatim učenici pripremnog razreda, solisti, nekoliko kamernih ansambala i svi oni koji su pobjeđivali na mnogim međunarodnim takmičenjima, mnogobrojni laureati, koji, prema Perićevim riječima, već u ovom ranom uzrastu imaju izuzetne karijere u inostranstvu i sviraju na visokom nivou.

„I u budućnosti planiramo da na najbolji način promovišemo mlade talente, ne samo na području našeg grada i naše regije, nego i u inostranstvu. Svakako ćemo se uvijek truditi da što veći broj koncerata organizujemo“, istakao je Perić.

Trinaestogodišnji Đorđe Perić, do sada je proputao kroz mnogobrojne zemlje i osvojio brojne nagrade – preko sto.

„U protekloj godini obišao sam dosta zemalja, svirao sam dosta koncerata i pojavio se na dosta takmičenja. Pobijedio sam na takmičenju u Austriji, svirao sam tri koncerta u Švedskoj, u Štokholmu, išao sam na takmičenje u Češku, gdje sam, takođe, pobijedio po treći put. Putovao sam više puta u Italiju, pojavio se na Svjetskom kupu harmonike koji je održao moj otac 2023. godine u Bijeljini. Sa svojim drugovima Nemanjom Kalajdžićem i Markom Ristićem osvojio sam drugo mjesto. Prošle godine sam boravio i u Moski, gdje sam svirao koncert sa Simfonijskim orkestrom u sali koja je primila 5.000 ljudi. Mogu da kažem da je to za mene jedan od najvažnijih uspjeha i jedan nezaboravan događaj. Moskva je predivan grad i zaista je teško svirati koncert sa Simfonijskim orkestrom u Moskvi“, rekao je mladi Perić.

Njegova poruka mladim ljudima je da je bitno vježbati i pratiti svoje snove, a, naravno, i da nikada ne prestanu da prate svoje snove, a tim i da pronađu pravi put.

Trinaestogodišnji Nemanja Kalajdžić istakao je da su pripreme za koncert bile teške, ali da se trud, kao i uvijek, isplatio.

„Muzika mi mnogo znači, ona je dio mog života, a i vježbanje svakodnevna rutina. Muzika me opušta i bez nje ne mogu. Mladima bih mogao da poručim da pokušaju i da se upuste u svijet muzike, jer je bitno pokušati i slijediti svoje snove“, poručio je Kalajdžić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POŽAR na deponiji Eko Depa u Bijeljini

Pripadnici TVSJ Bijeljina se nalaze na gašenju požara na deponiji Eko Depa u Bieljini. -Na lice mjesta je upućeno...

Lazareva subota u Bijeljini obilježena na tradicionalan način

Tradicionalnom proljećnom igrom „Lazarice“ ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini je danas obilježena Lazareva subota. Dječiji ansambl Srpskog...

‘’LAZARICE’’ će mještanima MZ Novi Dvorovi u nedjelju poželjeti igrom i pjesmom blagorodnu godinu

U nedjelju 28.04.2024. godine u 08.00 časova  Lazarice  će proći kroz naselje Novi Dvorovi, kada će u veseloj...

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Isplata prve dvije tranše za učenike osnovnih i srednjih škola do 30. aprila

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pričao je o subvencijama za prevoz učenika osnovnih...