Gradonačelnik Petrović upriličio VELIČANSTVENI prijem za medije

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović i ove godine je organizovao, po već ustaljenoj višegodišnjoj tradiciji, veličanstven Novogodišnji prijem za predstavnike medija. Na svečanosti, povodom nastupajuće medijske 2024. godine, posebnu pažnju posvetio je urednicima i novinarima koji rade na području grada Bijeljina.

Red je. Iz Crnjelova su, kako je napomenuto na prijemu, ponikli i neki danas već internacionalni mediji… A i ko će donijeti neku vijest iz crnjelovačke Vrulje* (op.a), ako neće pravi semberski novinari.

„Pitajte, ja i sada držim konferenciju“

Vrulja je, za neupućene, posebno predgrađe Bijeljine, nešto poput Menhetna u Njujorku, ili Dedinja u Beogradu.

„Gradonačelnik sam postao krajem 2020. godine i odmah sam napravio koktel za medije, jer je takav red. Želio sam da izgradimo dobar odnos pun poštovanja, da se bolje upoznamo. Od tada, do danas, ovo zaista prijatno druženje je, moram da istaknem, postalo lijepa tradicija. Sve protekle godine redovno sam, sve vas, bez obzira na stavove vaših redakcija, primao na razgovore i pres konferencije. Nikoga, nikada nisam izbjegavao i nikada nije bilo niti će biti povlaštenih medija, da samo njima dajem izjave. To ne dolazi u obzir.“ rekao je Petrović, nazdravljajući okupljenim uz dosjetku: „Pitajte, ja i sada držim konferenciju“.

Vedra, praznična atmosfera bila je prilika i za sumiranje rezultata izuzetno plodne trogodišnje saradnje, zasnovane na punoj transparentnosti lokalne uprave. Tokom neformalnih razgovora sa Petrovićem, novinari i urednici su potvrdili da im je uvijek omogućeno da dobiju svaki, ali baš svaki podatak koji su ikada zatražili.

Nikada nisam kasnio ni na jedan događaj

„U posljednje tri godine uradio sam sve kako bismo ojačali našu saradnju. Nikada nisam kasnio ni na jedan događaj, poštujući vaše vrijeme i vrijeme organizatora, tako da me niste morali čekati. Moje izjave u uvijek bile sadržajne, jasne, kratke i precizne, bez okolišanja i puno priče. Nijedan zaposleni vam nikada nije, niti će blokirati pristup bilo kakvoj informaciji, a na pamet nam ne pada da koristimo pravna ograničenja za pristup. Sve je potpuno otvoreno i transparentno i sve vam je na raspolaganju“ rekao je Petrović.

Razlog za ovakav pristup je, kako je pojašnjeno na prijemu, objektivne prirode, jer se tako najbolje sprečavaju pogrešna tumačenja i razne konstrukcije u javnosti. Cilj je, istaknuto je, izbjeći i specijalne konferencije za štampu u kojima se, kod drugih zvaničnika, preopširno govori o nebitnim stvarima, a da se ništa precizno ne kaže.

Tokom prijema, nisu izostale ni uzvratne pohvale za visok nivo organizacije od strane predstavnika portala, koji su istakli zadovoljstvo što im je data prilika da, u najboljem svjetlu, prezentuju građanima gradonačelnikov rad i zalaganje.

Tokom neformalnog razgovora, novinari i urednici nisu krili ni radost činjenicom da Gradonačelnik i njegovi saradnici nikada nisu, ni na jednoj konferenciji za štampu, uvrijedili nijednog novinara, posebno državnih medija i lokalnih portala.

Posebno su bili zadovoljni što nikada nisu morali čekati izjave na kiši ili snijegu, naročito ne noću, kao kod drugih političara i u drugim institucijama, nego su uvijek imali najbolje uslove za rad koji mogu poslužiti kao uzor svima u Republici Srpskoj.

„Budžet nije problem-budžeta nema“

Dokaz izuzetno uspješne i plodne saradnje je i ovogodišnji veličanstveni koktel, ali i briga lokalne uprave za lokalne medije. Ono što je, odmah nakon stupanja na dužnost obećao, prvi čovjek Grada je i ispunio.

Naime, još prije ti godine je javno do izjavu da, dok je on na funkciji, nikada neće biti smanjen budžet koji je predviđen za lokalne medije. Nasuprot nekim neodgovornim odbornicima koji su ga htjeli prepoloviti. I riješio je pitanje budžeta.

I na kraju, treba biti objektivan pa priznati. Atmosfera na samom prijemu bila takva da je zahtijevala i nekoliko glasnih intervencija snimatelja koji nikako nisu uspijevali snimiti tehnički korektne tonske izjave zbog preglasnog žamora i smijeha novinara koji su uživali u druženju sa Gradonačelnikom Petrovićem.

Tekst je satiričnog karaktera, te nema namjeru da bilo koga vrijeđa. Tekst NIJE zasnovan na istinitom događaju, stoga molimo gore pomenute da se ne ljute.

Redakcija portala Dešavanja u Bijeljini

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Steco Centar“ iz Bijeljine najveći evropski izvoznik montažnih kuća za Australiju (foto)

Vjerovali ili ne, najveći izvoznik montažnih kuća u Australiju dolazi upravo sa naših prostora a to je kompanija...

Aleksandar Đurđević donirao dresove košarkašima Poljoprivredne škole u Bijeljini

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević donirao je danas dresove članovima košarkaške ekipe Poljoprivredne i medicinske škole u...

RIM: Đokovića pogodili flašom u glavu (video)

Nole pao na koljena i previjao se od bola: Šokantna scena u Rimu, Đokovića pogodili flašom u glavu Srpski...

BOJAN SAVIĆ novi predsjednik SNSD u Bijeljini – izabrana i četiri potpredsjednika

Bojan Savić izabran je za novog predsjednika SNSD u Bijeljini Na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD Bijeljina, punu podršku...