SNSD Ugljevik: “Ovo nisu hapšenja, nego kidnapovanja!“

Datum:

Share post:

Nakon jutrošnjeg hapšenja Ivana Đurića u Ugljeviku, zbog navodnih ratnih zločina u Brčkom, oglasio opštinski odbor SNSD Ugljevik saopštenjem koje prenosimo u cjelosti. 

“Nakon nedavnog skandaloznog hapšenja generala Ratka Đurkovića, jutrošnje hapšenje Ivana Đurića iz Ugljevika koje su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) još jednom je potvrdilo selektivnu pravdu u BiH i bahatost državnih institucija.

Opštinski odbor SNSD Ugljevik, čiji je Ivan Đurić istaknuti član, i ja, kao predsjednik tog odbora i narodni poslanik, najoštrije osuđujemo jutrošnje hapšenje koje je, baš kao i u slučaju generala Đurkovića, izvedeno na bezobziran i nehuman način.

Ovakvi postupci SIPA se s pravom mogu okarakterisati kao kidnapovanja, a ne privođenja, što nije slučajno. Izgleda da cilj tih postupaka i jeste zastrašivanje porodica osumnjičenih, što je skandalozno.

A skandalozno je i to što se Đuriću, koji je časno obavljao svoje zadatke kao pripadnik Vojne policije i za kog čak ni ne postoje saznanja da je u toku rata boravio u Brčkom, na teret stavljaju navodni ratni zločini počinjeni u Brčkom 1992. godine.

Naš komšija, vrijedan i skroman čovjek i pravi domaćin, koji je časno branio Srpsku i svoje ognjište, izložen je brutalnim napadima za koje ne postoji osnov.

I ovo hapšenje prati niz nelogičnosti, poput toga da, prije hapšenja, Đurić nikada nije pozivan na saslušanja i razgovore o ratnim zločinima.

Zbog svega navedenog, još jednom oštro osuđujemo današnje hapšenje Ivana Đurića, a nadležne intitucije da u što kraćem periodu daju objašnjenje jutrošnjih postupaka.”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dragiša Trifunović iz Popova istrčao Beogradski maraton (foto)

Preko 13 hiljada takmičara učestvovalo je na 37. izdanju Comtrade Beogradskog maratona. Oboren je rekord po broju učesnika...

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...