LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Datum:

Share post:

Gostujući u emisiji „MAT“ BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo toga urađeno, ali da uvijek treba težiti dalje i više i ne biti zadovoljan trenutnim.

„Ono što je posebno važno istaći je da je sve urađeno bez ijedne konvertibilne marke zaduženja. Dakle, dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasljeđenim dugom grada od 39 miliona konvertibilnih maraka, za ove prethodne 3 godine i 4 mjeseca mi smo se zadužili nulu, a morali smo da vratimo preko 24 miliona konvertibilnih maraka. Mi smo uradili i gradili i gradimo iz tekućih budžetskih sredstava. Iako smo i tu doživljavali da preko Ministarstva finansija, kada su u pitanju PDV sredstva, se oduzimaju od Bijeljine, ona koja joj po zakonu pripadaju. Rekonstruisali smo nekoliko desetina domova kulture zato što smo počeli da stvaramo preduslove za festival „Znanjem, igrom i pjesmom kroz Semberiju“ koji je prestao prije 12. godina. Pored rekonstrukcija domova kulture, nekoliko dječjih igrališta, vrtića, na desetine rekonstrukcija školskih objekata… sve ono što je trebalo da radi Ministarstvo prosvjeta i kulture, ali nadležnost su naša djeca. Zato smo i ponosni na izdvajanja u tom pogledu u obrazovanju i na ulaganje u ljude“, rekao je Gradonačelnik Petrović i istakao da su nastavljeni svi projekti koji su ranije započeti.

Petrović je rekao da se nastavlja izgradnja Vatrogasnog doma i najavio završetak radionica za izvođenje praktične nastave u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini.

„Za narednih par dana će biti potpisan ugovor za početak sportske dvorane u Bijeljini. Nismo zatekli nijedan jedini dokument koji se vezuje za sportsku dvoranu nego smo sve morali iz početka. Ogroman, ogroman projekat gdje je sama projektovana vrijednost radova preko 6 miliona konvertibilnih maraka. Mi krećemo sa prvim milionom iz lokalnog budžeta, gradskog budžeta“, najavio je Petrović i nastavio:

„Imali smo situaciju da mnogi sportski klubovi iz Bijeljine odlaze i fotografišu se kod CIK predsjednika, kod premijera i kažu sa republičkog nivoa poruke „Bijeljini treba sportska dvorana“. Evo, grad Bijeljina je uradio i idejno rješenje i lokaciju i sve one saglasnosti koje su neophodne bile za izdavanje građevinske dozvole i, naravno, u svemu tomu tome obezbedio ovaj prvi milion konvertibilnih maraka za početak izvođenja radova. Prilika je bila, i tada smo u javnosti mogli da čujemo sa republičkog nivoa, od predsjednika i od Vlade Republike Srpske, Bijeljini treba sportska dvorana. Evo sada će imati priliku da se dokažu da Bijeljini u toj potrebi sportske dvorane učestuju u finansiranju. Što se tiče javljanja za projektne aktivnosti, mi smo i u toku prethodne tri godine i za ovu godinu poslali projektne zahtjeve koji se tiču izdvajanja blizu 42 miliona konvertibilnih maraka za Bijeljinu. Samo što smo tu dobili veliku nulu. Zašto? Zato što samo u 2022. godini jedino izdvajanje sa republičkog nivoa je bilo 750.000 konvertibilnih maraka za dio rekonstrukcije ulice Stefana Dečanskog. I to je jedino izdvajanje kada je u pitanju to“, istakao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Crvena Zvezda posle velike drame savladala Partizan

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Partizana sa 1:0. Crveno-beli su u hali...

Otac mu iz Bijeljine, majci kupio crkvu, zaradio više od Đokovića, a djecu uči da budu skromna (foto)

U svojoj autobiografiji Ja sam Zlatan objasnio je u kakvom je siromaštvo odrastao, šta mu je bila zvezda...

ZLOČIN KOJI JE PROŠAO BEZ KAZNE: 15. maja u Tuzli obilježavanje 32 godišnjice stradanja vojnika JNA u masakru na Brčanskoj malti

NIKADA ZABORAVITI: TUZLANSKA KOLONA I ZLOČIN KOJI JE PROŠAO BEZ KAZNE maj je dan kada se 1992. godine...

DODIK OŠTRO O RADOJIČIĆU: „K’o razmaženo dijete, stalno je nešto plakao, neko je trebao da mu briše suze i mijenja pelene“

Nakon što je Igor Radojičić najavio da je njegov novoosnovani Nezavisni pokret "Svojim putem" – Igor Radojičić zvanično...