Slavenko Ristić (RSS) u NS RS odgovorio Listi za pravdu i red: ’’Ja sam uvijek dio rješenja, a ne dio problema” (video)

Datum:

Share post:

Slavenko Ristić u Skupštini Srpske: “O ljudima govore djela, za sve što sam radio postoje dokazi”

Slaven Ristić, lider Republičke stranke Srpske, i poslanik u NS RS novo je lice među narodnim poslanicima.

Svoje prvo obraćanje u Skupštini iskoristio je da odgovori i na ’’navodne afere’’ koji su mu pojedini poslanici stavljali na teret.

TESTNA REKLAMA

Ristić je, govoreći o navodnoj “aferi mobilna bolnica”, rekao poslanicima Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović da je on lično inicijator te akcije, te da je on “uvijek dio rješenja, a ne dio problema”.

“Sloboda govora ne znači pravo na laž i manipulaciju, gospodo. Imate li vi uopšte bar jedan likvidan dokaz za vaše tvdnje? A tvrdili ste da je mobilna bolnica u stvari jedan običan šator. Ja ne znam, gospodo kako je vi zamišljate – da mobilna bolnica bude od cigle, od bloka ili od čega?”.

Ristić se osvrnuo i na pojedine detalje navodne “afere”, u kojoj je optuživan da je mobilnu bolnicu nabavio iz vojnih viškova.

“Kako vi možete da kažete: “Mobilna bolnica iz vojnih viškova, imam provjerene podatke”. Pa dajte nam te podatke! Barem jedan nam dajte. Ja sam donio Euro1 sertifikat, priložio ga Vladi RS. Probajte vi da dobijete taj sertifikat, za Golf ili Folksvagen, nećete ga dobiti”, rekao je Ristić. 

On je dodao da razumije želju gospodina Vučinića za samopromocijom, ali da o ljudima govore djela, te da za sve što je radio s tim u vezi, zajedno sa Vladom RS, postoje konkretni dokazi.

“Poslije toga su rekli da je ta mobilna bolnica sklapana u Elvaku. Da nema nikakve medicinske opreme, da smo čak uzeli novac i od aviona. Znate li ko je platio avion, gospodine Vučićinu? Ja!  Ja lično, svojim sredstvima. Zbog svega toga, samo vas molim da govorite istinu”, zaključio je Ristić. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Kada je pravi trenutak za sjetvu rasada?

Iskusni povrtari dobro znaju kada za proizvodnju rasada koje povrće valja sijati jer su dosta zimskih dana utrošili...

U Bijeljini rođeno PET BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 1,50-2,00 KM CRNI LUK kg 1,50 KM BIJELI LUK kg 8,00-10,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...