Slavenko Ristić (RSS) u NS RS odgovorio Listi za pravdu i red: ’’Ja sam uvijek dio rješenja, a ne dio problema” (video)

Datum:

Share post:

Slavenko Ristić u Skupštini Srpske: “O ljudima govore djela, za sve što sam radio postoje dokazi”

Slaven Ristić, lider Republičke stranke Srpske, i poslanik u NS RS novo je lice među narodnim poslanicima.

Svoje prvo obraćanje u Skupštini iskoristio je da odgovori i na ’’navodne afere’’ koji su mu pojedini poslanici stavljali na teret.

Ristić je, govoreći o navodnoj “aferi mobilna bolnica”, rekao poslanicima Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović da je on lično inicijator te akcije, te da je on “uvijek dio rješenja, a ne dio problema”.

“Sloboda govora ne znači pravo na laž i manipulaciju, gospodo. Imate li vi uopšte bar jedan likvidan dokaz za vaše tvdnje? A tvrdili ste da je mobilna bolnica u stvari jedan običan šator. Ja ne znam, gospodo kako je vi zamišljate – da mobilna bolnica bude od cigle, od bloka ili od čega?”.

Ristić se osvrnuo i na pojedine detalje navodne “afere”, u kojoj je optuživan da je mobilnu bolnicu nabavio iz vojnih viškova.

“Kako vi možete da kažete: “Mobilna bolnica iz vojnih viškova, imam provjerene podatke”. Pa dajte nam te podatke! Barem jedan nam dajte. Ja sam donio Euro1 sertifikat, priložio ga Vladi RS. Probajte vi da dobijete taj sertifikat, za Golf ili Folksvagen, nećete ga dobiti”, rekao je Ristić. 

On je dodao da razumije želju gospodina Vučinića za samopromocijom, ali da o ljudima govore djela, te da za sve što je radio s tim u vezi, zajedno sa Vladom RS, postoje konkretni dokazi.

“Poslije toga su rekli da je ta mobilna bolnica sklapana u Elvaku. Da nema nikakve medicinske opreme, da smo čak uzeli novac i od aviona. Znate li ko je platio avion, gospodine Vučićinu? Ja!  Ja lično, svojim sredstvima. Zbog svega toga, samo vas molim da govorite istinu”, zaključio je Ristić. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...