ĐORĐE VUČINIĆ, poslanik Liste za pravdu i red koji je smijenio ministra Dogana: Tražiću da SMIJENE I ministra ĐOKIĆA

Datum:

Share post:

Mladi poslanik koji je smijenio ministra Dogana: Tražiću da SMIJENE I ĐOKIĆA

Đorđe Vučinić, poslanik Liste za pravdu i red u NSRS, nakon što je poslije njegove inicijative reagovao predsjednik Republike Srpske i zatražio smjenu ministra Dade Dogana, kaže da se neće zaustaviti samo na tome.

Vučinić je juče pronašao podatak da je novoimenovani ministar porodice, omladine i sporta Dado Dogan osuđivan za krivično djelo ugrožavanja javnog saobraćaja, ali ga je pomilovala tadašnja predsjednica RS, Željka Cvijanović u januaru 2019. godine.

Vučinić je u izjavi za Mondo rekao da nažalost Dogan nije jedini ministar koji u pozadini ima presudu, te da će zbog toga tražiti i smjenu Petra Đokića, ministra rudarstva i energetike.

„Vjerovatno imamo ministra koji će ući u Ginisovu knjigu rekorda, jer je uspio samo prenoćiti u Vladi Republike Srpske. Nije izdržao ni prvi radni dan, a već će biti smijenjen. Svakako da nije jedini koji je pravosnažno presuđivan. Imamo tu i gospodina Petra Đokića koji će četvrti mandat zaredom provesti u ministarskoj fotelji. Čekamo reakciju gospodina Dodika i Viškovića na smjenu Petra Đokića“, rekao je za Mondo.

DODIK ZATRAŽIO od Viškovića RAZRJEŠENJE novoimenovanog MINISTRA Dogana

Dodao je da se nada boljoj saradnji na relaciji vlast-opozicija, koja će biti  usmjerena na interes građana.

„Svakako sam zadovoljan što je nakon naše inicijative brzo usljedila reakcija. Ovo je pravi opozicioni rad i drago mi je da Vlast u Srpskoj sluša drugu stranu i nadam se da će ćešće slušati primjedbe i kritike sa naše strane i reagovati u skladu sa tim. Svakako, to će biti za dobrobit građana Republike Srpske“.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je od predsjednika Vlade Radovana Viškovića da hitno razriješi novimenovanog ministra za porodicu, omladinu i sport Dadu Dogana ili da Dogan podnese ostavku. 

Iako Vučinić tvrdi da je pomilovan, SRNA je objavila podatak da je Dogan uputio molbu tadašnjoj predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović da se njegovo ime briše iz kaznene evidencije, a ne pomilovanje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...