Košarkaški savez Srpske PROSLAVIO veliki jubilej – 30 GODINA POSTOJANJA (foto)

Datum:

Share post:

U banjalučkom hotelu „Bosna“ održana svečana akademija povodom obilježavanja trideset godina postojanja Košarkaškog saveza Republike Srpske.


Košarkaški savez Republike Srpske proslavio je veliki jubilej – tri decenije uspješnog postojanja i rada.

Na svečanoj akademiji povodom 30. rođendana, koja je održana u banjalučkom hotelu „Bosna“, prisutnima se obratio Aleskandar Đurđević, predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske (KS RS).

„Prije 30 godina, 7. novembra, osnovan je Košarkaški savez Republike Srpske. Napravili smo i monografiju ovim povodom, a autor je Željko Tica. Tu su sadržani svi najvažniji događaji, podaci i informacije o dešavanjima u Savezu tokom tih 30 godina. Zahvaljujem se svim bivšim predsjednicima KSRS, svim ljudima koji su dali doprinos da Košarkaški savez Srpske bude ono što jeste danas – velika, stabilna organizacija sa oko 90 klubova, između šest i sedam hiljada registrovanih igrača i igračica“, istakao je Đurđević, posebno se zahvalivši Košarkaškom savezu Srbije na pomoći tokom svih ovih godina.

„Nije kurtoazija, zaista sam počastvovan i pričinjava mi veliko zadovoljstvo što sam ovdje. Želim da prenesem pozdrav svih iz Košarkaškog saveza Srbije. Ovdje sam sa Anom Joković, potpredsjednicom za žensku košarku i vjerujte mi da ona od svih nas najviše voli, poštuje i uvažava rad na ovim prostorima. KS Srbije uvijek je bio uz KS Republike Srpske i sigurno će tako biti i ubuduće. Radimo zajedničke akcije i ogroman uspjeh srpske košarke velika je zasluga i košarkaša sa ovih područja. Trideset godina je ozbiljan jubilej, želim im sve najbolje. Treba da budu ponosni na taj broj godina i da u ovom smjeru nastave i dalje“, poručio je Projović ispred Košarkaškog saveza Srbije.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Mario Đuran istakao je da će Vlada Republike Srpske učiniti sve što je u njenoj moći da nastavi da pomaže rad Košarkaškog, ali i drugih sportskih saveza u Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...