SELAK, SPS: Kultura sjećanja – preduslov za opstanak i budućnost jednog naroda

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izjavio je da će se SPS zalagati za usvajanje konkretnih mjera koje će doprinijeti očuvanju i ukorjenjivanju kulture sjećanja u srpskom narodu, jer narodi koji ne pamte svoju prošlost svjesno dopuštaju da im se nemili istorijski događaji ponavljaju u budućnosti.

“Zbog nametnutog zataškavanja zločina nad Srbima tokom Drugog svjetskog rata, koji su potisnuti zarad lažnog “bratstva i jedinstva”, dočekali smo ponavljanje zločina nad našim nedužnim narodom tokom devedesetih godina. Nismo smjeli razviti sopstvenu svijest o sopstvenim stradanjima i istorija nam se ponovila”, jasan je Selak.

Prema riječima Selaka, kultura sjećanja nije usmjerena ka produbljivanju sukoba, već ona služi isključivo očuvanju nacinalnog identiteta jednog naroda.

“Kao jednu od mjera predložićemo da se u nastavni plan i program u Republici Srpskoj uvedu obavezne đačke ekskurzije širom Srpske i BiH, kako bi naši najmlađi, posjećujući spomen područja, spoznali žrtve koje su ugrađene u temelje Srpske i naše slobode. Pored Donje Gradine, neophodno je da učenici posjećuju i Prebilovce, Brod na Drini, Koritsku i druge hercegovačke jame, Garevice, Drakulić, školu u Šargovcu, Kozaru i potkozarska sela ali i stratišta srpskog naroda iz odbrambeno – otadžbinskog rata”, zaključio je lider SPS-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR NEŠIĆ: BiH i EUROPOL počeli zvaničnu saradnju – veliki korak približavanja BiH i EU

BiH konačno počela zvaničnu saradnju sa EUROPOL-om Bosna i Hercegovina počela operativnu saradnju sa EUROPOL-om; biće otvorena kancelarija Kontakt...

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...