Erdoan zahvalio građanima BiH na nesebičnoj pomoći

Datum:

Share post:

Članovi Predsjedništva BiH boravili su u radnoj posjeti Turskoj, na poziv Redžepa Taipa Erdoana, prеdsјеdnikа te zemlje te su razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH i svijetu.

Ovom prilikom, ponovo su izrazili duboko žaljenje zbog gubitka velikog broja ljudskih života i imovine usljed razornih zemljotresa koji su pogodili Tursku, te iskazali solidarnost sa građanima i vlastima ove zemlje.

Erdoan je zahvalio građanima Bosne i Hercegovine na iskazanoj podršci i nesebičnoj pomoći pruženoj u ovim teškim trenucima za Tursku.

„Tokom sastanka na kojem je razgovarano o aktuelnoj situaciji u BiH, regiji i svijetu, članovi Predsjedništva BiH upoznali su predsjednika Republike Turske i sa aktivnostima i zadacima koji se nalaze pred institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. Posebna pažnja bila je usmjerena na teme vezane za jačanje ekonomske saradnje dvije zemlje u kontekstu intenziviranja trgovinske razmjene i realizacije dosadašnjih, kao i mogućnostima pokretanja novih investicionih projekata“, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Dodaju da je ovom prilikom izraženo zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa sa Turskom, sa kojom Bosna i Hercegovina, kako se navodi,  ima najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora.

Ukazano je na potrebu nastavka dobre privredne saradnje i kroz povezivanje poslovne zajednice dvije zemlje.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da je radna posjeta Republici Turskoj još jedna potvrda uspješnih i stabilnih odnosa dvije zemlje, te izrazili zahvalnost predsjedniku Republike Turske za podršku Bosni i Hercegovini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...