Sedam pripadnika Gorske službe spasavanja – stanica Bijeljina otputovalo u Tursku (video)

Datum:

Share post:

Pripadnici Gorske službe spasavanja – stanica Bijeljina donijeli su odluku da se odazovu apelu za pomoć koji su uputile turske vlasti, te su poslati spasilački tim od sedam osoba na teritoriju Turske koja je zahvaćena zemljotresom.

Po dolasku, tim će se pridružiti ostalim spasilačkim timovima iz BiH koji su ranije otišli u Tursku, a koji sve aktivnosti realizuju sa tamošnjom Agencijom za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD).

Jedan od sedam pripadnika Gorske službe spasavanja, koji je danas otputovao u Tursku, je i pripadnik MUP RS – PU Bijeljina.

Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina, istakla je da je ovo primjer angažovanja pripadnika Policijske uprave u humanim misijama.

„Na zahtjev Gorske službe spasavanja stanica Bijeljina, a uz saglasnost policijskog službenika Policijske stanice Bijeljina Armina Hamidovića Minisarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske omogućuje njegov odlazak i daje mu punu podršku u humanoj misiji spašavanja naroda u Turskoj koju je 6. februara pogodio razorni zemljotres. Armin Hamidović je policijski službenik Policijske uprave Bijeljina a ujedno i član Gorske službe, i nadamo se da će njegovo stečeno iskustvo i znanje biti dragocjeno u ovoj misiji“, rekla je Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina.

Armin Hamidović rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što ima priliku da učestvuje u spasilačkoj misiji i da pokaže svoju humanost.

„Osjećao sam obavezu, kao čovjek, da učestvujem u spasilačkoj misiji. Dugujem zahvalnost MUP RS i direktoru policije na ukazanom povjerenju“, rekao je Hamidović.

Mladen Rosić, pripadnik Gorske službe spasavanja, takođe je jedan od sedam pripadnika Gorske službe koji danas putuje u Tursku kako bi pomogli stanovništvu pogođenim zemljotresom.

„Na zahtjev ambasade Turske, prihvatili smo poziv i sedam članova naše Službe putuje u Tursku. U Foči ćemo se priključiti njihovim pripadnicima i idemo kao Savez RS Gorske službe spasavanja. Ne znamo šta nas tamo čeka, ali spremni smo psihički i fizički“, rekao je Rosić.

Sedam pripradnika Gorske službe spasavanja Bijeljina odlaze danas na teritoriju Turske da pomognu u spašavanju

Članovi Gorske službe spasavanja u Turskoj ostaju 10-15 dana, u zavisnosti od opreme koju posjeduju. Pripadici tima su rekli da nemaju straha i da su spremni da pomognu svim ugroženim građanima u Turskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...