„Steco Centar“ iz Bijeljine najveći evropski izvoznik montažnih kuća za Australiju (foto)

Datum:

Share post:

Vjerovali ili ne, najveći izvoznik montažnih kuća u Australiju dolazi upravo sa naših prostora a to je kompanija „Steco Centar“ iz Bijeljine.

Sve je krenulo kao pilot projekat sa isporukom i izgradnjom jedne kuće sa kojom je potvrđen izuzetan kvalitet Steco kuća.
Odmah nakon toga  su krenule velike narudžbe i isporuke.

Do sada samo u 2024 godini ugovoreno je više od 100 kuća koje će se graditi širom Australije. U pitanju su uglavnom porodične kuće nešto drugačijeg sistema gradnje specifičnog za Australiju.

Trenutno je osim porodičnih kuća u razradi su I ponuda za izgradnju dječijeg vrtića kao I objekta za hendikepirane osobe ili osobe sa posebnim potrebama.
Sve to kompanija iz Bijeljine zahvaljujući svom stručnom timu realizuje.
Pošto je tržište Australije ogromno, spremili smo i poseban tim stručnjaka koji rade samo na projektima za Australiju.
Standardi kao i načini gradnje su nešto drugačiji ali smo se tome brzo prilagodili navode iz Steco centra.

Naši graditelji se uspješno dokazuju širom svijeta I polako vraćaju svoje pozicije u svijetu koje su izgubili sa ratovima devedesetih.

Kroz razgovor sa rukovodstvom kompanije saznali smo da iza svega ovoga što vidimo stoji jako puno predanog rada, dugogodišnjeg poslovanja širom svijeta i bezbroj poznanstava i konekcija.

Milenko Stevanović, vlasnik Steco Centra, za naš portal kaže da je njegovo najveće bogatstvo tim saradnika koji je oformljen kroz pažljivu selekciju godinama unazad:

U ovom momentu kompanija ukupno broji oko 150 zaposlenih, i sve su to ljudi koji firmu doživljavaju kao svoju, i zalažu se stopostotno za zajednički uspjeh. Fabrika trenutno proizvodi oko 40.000 m2 kuća godišnje, a potražnja svakim danom raste. 
Obzirom da je trenutni kapacitet proizvodnje nešto oko 50.000 m2, Steco centar se odlučio za izgradnju novog modernog automatskog proizvodnog pogona u okviru postojeće fabrike, kojem će se godišnji proizvodni kapacitet povećati na više od 110.000 m2 objekata godišnje. 
To u principu znači da fabrika Steco centra od naredne sezone biti u mogućnosti da proizvede i do 1.000 kuća godišnje.
Imajući u vidu razvojni plan kao i mogućnosti tržišta Steco centar je upravo završio i pustio u pogon modernu fabriku stolarije u koju je uloženo oko 4 miliona maraka.
Ove godine je krenula i nova investicija od blizu 5 miliona maraka koja se odnosi na izgradnju još jednog savremenog pogona montažnih kuća u kojoj planiramo kao novo uvesti i robote u proizvodnji.
Konstantan razvoj i ulaganja su jedini put kojim naše firme iz Bosne i Hercegovine moraju da idu.
Samo tako ćemo se moći uspješno nositi sa konkurencijom u svijetu.
Nadamo se i pomoći od države sa subvencijama za razvoj jer naša konkurencija u ЕU ima ogromne pomoći i podsticaje za razvoj a mi smo ostavljeni sami sebi da investiramo samo sopstvena sredstva.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...