VUČKOVIĆ: MINISTRE MINIĆU, GDJE JE NOVAC POLJOPRIVREDNICIMA ZA SUŠU?

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Sretena Vučkovića iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina prenosimo u cijelosti:

Proteklo ljeto ostavilo je posljedice suše u Semberiji. O mjerama za ublažavanje te štete govoreno je tokom ljeta, a i kasnije – na sjednicama Skupštine Grada, ali i u pojedinačnim mnogobrojnim medijskim istupima.

Uprkos prozivkama poznatih licemjera, Gradska uprava formirala je Komisiju za procjenu štete od suše koja je sagledala stanje na terenu i procjenu izvršila na uzorku od preko dvije hiljade hektara i u konačnici, za saniranje štete prouzrokovane sušom, izdvojila iz gradskog budžeta 1.230.000 konvertibilnih maraka.

– Paralelno sa ovim, tadašnji Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda najavio je još 6. avgusta prošle godine pomoć zbog šteta koje je prouzrokovala suša. Od tog obećanja prošlo je više od pola godine. Najavljivana komisija nikad nije formirala, ali je formiran „tim“ koji nije dao nikakav izvještaj ili procjenu, niti je imao ikakve efekte, osim dramatičnih naslova u medijima.

S` toga pitamo ministra Minića: gdje je novac za štetu od suše? Kad su već zakasnili da pomognu jesenju sjetvu, neka barem pomognu na vrijeme za proljećnu sjetvu, a ako su potrošili sredstva iz budžeta za 2022. godinu, neka upotrijebe sredstva iz budžeta za 2023. godinu – bio je jasan Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

Jedan od zaključaka Skupštine Grada Bijeljina bio je da se zahtijeva pomoć od Vlade Republike Srpske za poljoprivredne proizvođače koji su zbog suše pretrpili štetu. Naravno, ovi zahtjevi su ostali neispunjeni.

– Ni 6 mjeseci kasnije nije jasno da li su procjene dušebrižnih funkcionera i aktivista aktuelnog režima o suši bile paušalne i da li su data obećanja bila samo dio predizbornog performansa, ili se poljoprivredni proizvođači u Semberiji ipak mogu nadati nekoj vrsti pomoći, barem približnoj onoj koju je dao Grad – zaključio je Vučković.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...