Radnici „Elektro-Bijeljine“ pokazali veliku humanost (foto)

Datum:

Share post:

Radnici „Elektro-Bijeljine“ veoma često pokazuju svoju humanost, a ona se najviše ogleda kroz mnogobrojne akcije humanitarnog karaktera, kada se nesebično pomaže određenim kategorijama stanovništva. Među najhumanije radnike spadaju dobrovoljni davaoci krvi i Aktiv DDK „Elektro-Bijeljina“ djeluje u sastavu Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Rudar“ iz Ugljevika. Aktiv godišnje organizuje dvije akcije davanja krvi i učestvuje u još desetak akcija drugih udruženja u Republici Srpskoj i Srbiji. Jedna od takvih je organizovana u četvrtak 18. maja u Terenskoj jedinici Bijeljina i tom prilikom se odazvalo čak 70 učesnika, od kojih je krv dalo 58.

– “Veoma sam ponosan na svoje kolege i spremnost da uvijek pomognemo u spasavanju ljudi kojima je krv potrebna i raduje me činjenica da uvijek imamo novih članova i davalaca, a pojedini su danas krv darovali po 40 i 50 puta. Naše malo odricanje mnogima znači puno i u svoje i ime kolega izražavam spremnost i dajem obećanje da ćemo i dalje biti na visini zadatka i solidarisati se u svakoj prilici sa ljudima kojima je pomoć neophodna, kaže Igor Leginović, predsjednik Aktiva DDK „Elektro-Bijeljine“.

Među humanim ljudima je i Zoran Gajić, koji je u četvrtak imao jubilarno darivanje dragocene tečnosti.

– “Pedeseti put darujem krv i veoma sam ponosan i zahvalan svima što je ova akcija dobro organizovana i uspješna, a posebno zbog saznanja da je danas bilo pet novih davala koji su po prvi put dali krv, jer to pokazuje da će i dalje biti humanih ljudi, ističe Gajić.

Aktiv dobrovoljnih davalaca ima veliku podršku rukovodstva „Elektro-Bijeljine“ i Sindikalne organizacije.

– “Ova akcija je najbolji primjer humanosti i solidarnosti naših radnika i rukovodstvo „Elektro-Bijeljine“ će i dalje na svaki način pomagati ovakve i slične akcije koje za cilj imaju pomoć ljudima koji su zdravstveno ugroženi i kojima naš mali gest humanosti znači mnogo. Zato sam zahvalan svim kolegama koji su danas dali krv i koji su time pokazali svoju solidarnost, koja će i dalje biti na visokom nivou, rekao je Marko Mihajlović, direktor ZEDP „Elektro-Bijeljina“.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi je integrativni dio Sindikalne organizacije u kojoj ima snažnu podršku.

– „Obaveza sindikata je da misli o svojim radnicima i ovo je jedan od najboljih primjera da kroz humanitarni rad pomognemo nekome kome to mnogo znači. Sindikat sa svoje strane pruža neophodnu pomoć i zajedno sa rukovodstvom „Elektro-Bijeljine“ obezbjeđujemo materijalna sredstva i dajemo logistiku za sve aktivnosti, napominje Milan Lukić, predsjednik Sindikalne organizacije „Elektro-Bijeljine“.

U narednom periodu biće još akcija darovanja krvi i nema sumnje da će humani radnici „Elektro-Bijeljine“ na izuzetno visokom nivou položiti ispit humanosti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U petak u Bijeljini Drugi susret kontrolera na temu „Controlling u novom dobu“ (foto)

U Bijeljini će se u organizaciji ICV radne grupe za controlling BiH i Centra za edukaciju i usluge...

Šta je sve Đoković zaradio od plasmana u polufinale Rolan Garosa

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pošto je sa 3:1 pobijedio Rusa Karena Kačanova, a od...

DODIK: Ponosan sam na orden iz Rusije (foto)

Milorad Dodik, predsjednik RS, naveo je da je ponosan što ga je Vladimir Putin, ruski predsjednik, odlikovao Ordenom...

GRADONAČELNIK BIJELJINE ODGOVORIO MINISTARSTVU FINANSIJA: Da li da se smijem ili da plačem? (foto)

Nakon saopštenja za javnost Ministarstva finansija da je Vlada Republike Srpske putem elektronske aplikacije za izradu nacrta programa...