PROPAO još jedan sastanak PDP i SDS u Banjaluci?

Datum:

Share post:

Koalicija PDP-SDS u Banjaluci sve je klimavija.

Ni sastanak koji je napokon održan prije tri dana, nije približio ove dvije partije. SDS-ovci su, referišući se na raniji dogovor, tražili raspodjelu funkcija ( vodovod, centar za razvoj sela i dr.) ali ih je PDP-ov gradonačelnik Draško Stanivuković, glatko odbio pravdajući se da nema stranačke raspodjele dok istovremeno zapošljava svoj kadar u Centar za obrazovanje odraslih.
 

U pozadini imenovanja Biljane Krndije su prijateljski odnosi sa Vladimirom Grujićem šefom kabineta gradonačelnika, sve ovo tvrdi grupa nezadovoljnih SDS-ovaca iz Banjaluke.

Na prigovore delegacije SDS Stanivuković je obećao zapošljavanje članstva u firme – investitore koji će ulagati u gradu, a tu se prvenstveno misli na prodajni lanac Bingo iza kojeg stoji vrh SDA.

Ne treba biti naivan pa misliti da i firma njegovog oca Dragana Stanivukovića, neće biti jedna od njih. 

U SDS-u ne prihvataju takve ponude, smatraju da treba i raskinuti koaliciju, jer su, kako tvrde, iskreno i krvavim radom podržali kandidata PDP-a sad im se vraća ponižavajućim odnosom. Takođe veći dio članstva i rukovodstva za ovakav položaj SDS krive sam vrh stranke jer su u predizbornoj kampanji zaobilazili rukivodstvo banjalučkog SDS-a dok su se tajno sastajali sa PDP-om.

Takođe zanimljivo je to što Milan Radović nije prisustvovao sastanku što je zamjerio i primjetio Draško Stanivuković.

SDS-ovci tvrde da korektan odnos prema PDP-u u kampanji za gradonačelnika Banjaluke, vraća se veoma ponižavajućim odnosom aktuelnog gradonačelnika.

Odustajanje SDS-ovog kandidata u korist PDP-a uzeo je SDS-u u startu par hiljada glasova i po njihovim procjenama još dva odbornika.
 

U toku kampanje u slučaju pobjede PDP-ovog kandidata dogovorena je raspodjela funkcija u Gradskoj upravi. Ona se do danas nije desila. Jedino se desio jos veći raskol, tvrde nezadovoljni SDS-ovci u Banjaluci.   

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dodik čestitao Vučeviću: Radujem se saradnji, jer je iskreni prijatelj Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Milošu Vučeviću na izboru za predsjednika Vlade Srbije. - Čestitam Vučeviću izbor...

Selak uputio čestitku premijeru Srbije Milošu Vučeviću

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Vlade Republike Srbije Milošu Vučeviću, kojem je...

Skupština izglasala novu Vladu Srbije

Skupština Srbije izabrala je novu Vladu Srbije na čelu sa predsjednikom Milošem Vučevićem. Za novu vladu glasalo je 152...

GORDANA GAJIĆ: Rana sjetva kukuruza nosi prednosti, ali i rizike

Ovogodišnji vremenski uslovi omogućili su veoma ranu proljećnu sjetvu u Semberiji, te je kukuruz, kao najzastupljenija ratarska kultura,...