Prijave za učestvovanje u Savskoj regati počinju danas (foto)

Datum:

Share post:

Savska regata 2022. godine u organizaciji TO Grada Bijeljina, ove godine biće organizovana 30. i 31. jula. Startna pozcija 31. jula biće „Sprudovi“, rejon skelskog prelaza Subotište u Donjem Crnjelovu, a cilj na Rači. 

Pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava, a sve će biti organizovano uz materijalno-tehničku podršku Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu. U pripremi i realizaciji učestvuju i Policijska uprava Bijeljina, Granična služba, Dom zdravlja, Ronilački klubovi „Nautilus“ i „Panteri“, AD Komunalac, Vatrogasno-spasilačka jedinica, Gorska služba spasavanja stanica Bijeljina i Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove. 

„Ovo je već tradicionalna manifestacija koja se organizuje po 14, a na rijeci Savi po 7. put. Zbog prebogatog programa za Pantelinske dane, donijeli smo odluku da Savska regata održi 31. jula sa početkom u 10.00 časova. Prijava se može vršiti od danas u Turističkoj organizaciji Grada Bijeljina od 7.00 do 15.00 časova i na startnoj poziciji na dan održavanja regate od 7.00 do 9.30 časova. Sva plovila moraju biti registrovana i svi učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost. Svi učesnici potpisuju izjave o prihvatanju odgovornosti i poštovanju pravila. Sva plovila koja se udalje od grupe plovila i budu van dometa Granične službe, smatraće se da su samovoljno napustili Regatu i da će odgovornost za bezbijednost snositi sami“, rekla je Jasmina Abdulahagić, direktor TO Bijeljina.

Abdulahagić je napomenula da je prošle godine bilo prijavljeno 220 plovila sa oko 1.000 učesnika i da su njihova očekivanja i ove godine takva.

Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Grada Bijeljina rekao je da je Turistička organizacija pokazala da je na vrhuncu zadatka okupivši oko sebe sve službe i na taj način digla nivo bezbijednosti na najviši nivo.

„Pozvao bih sve zainteresovane da se registruju i učestvuju u ovoj manifestaciji. Rijeka je priroda i nepredvidiva je, tako da je pored druženja, lijepe atmosfere, hrane i pića, bezbijednost na prvom mjestu. Obezbijedili smo sve moguće i potrebne službe, ali bezbijednost učesnika je u njihovim rukama i apelujemo da vode računa o ponašanju i bezbijednosti na vodi“, rekao je Arsenović i dodao da im je za sljedeću godinu cilj da omasove ovu manifestaciju.

„Cilj nam je da promovišemo naše dvije rijeke. Nautički sport u Semberiji je relativno nerazvijen iako se grad nalazi u blizini dvije rijeke. Moram da kažem da će Savska regata predstavljati uvod u Pantelinske dane i kao kraljica ljeta imaće čast da započne bogat program planiranih manifestacija. Želim da istaknem da Regata nije trka već spust prirodnim tokom i trajaće nekoliko sati“, istakao je Arsenović.

Dolazak na ciljnu tačku planiran je za 16.00 časova gdje će biti organizovana dodjela pehara za najveseliju posadu, za najljepše plovilo i najbrojniju posadu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MEŠKOVIĆ: Zadovoljni smo rodom jagoda, ali ne i cijenom (video)

Proizvođač jagoda iz Čelića Mustafa Mešković, pričao je kakva je proizvodnja jagode ove godine, kao i isplati li...

NIKOLA GRUJIĆ briljirao u Španiji: Učestvovalo 750 studenata, MLADIĆ IZ LOPARA osvojio drugo mjesto

Dvadesettrogodišnji Nikola Grujić iz Lopara, student četvrte godine Fakulteta za računarstvo i informatiku Univerziteta „Sinergija“ u Bijeljini, na...

ĐURĐEVIĆ: Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine

Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine Zadovoljan sam radom Skupštine i...

PETROVIĆ: Uprkos opstrukcijama, Grad funkcioniše bolje nego bilo koji drugi grad u Srpskoj

Kako biste ocijenili rad Vašeg kabineta u prvom kvartalu ove godine? -Na prvom mjestu bih rekao da je rad...