POMEN ARKANU: Dvadeset godina od smrti ŽELJKA RAŽNATOVIĆA ARKANA (foto,video)

Datum:

Share post:

Na današnji dan navršava se tačno 20 godina od ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Na groblju je bila Ceca Ražnatović sa sinom Veljkom i kćerkom Anastasijom, a zajedno sa članovima Cecine porodice, pojavila se Arkanova kćerka Sofija koja živi u Briselu. Anastasija se prisjetila ovog tužnog dana prije 20 godina i oglasila na Instagramu gdje je objavila fotografiju sa groblja, na kojoj je ona imala samo dvije godine.

Ražnatovićeva je samo nekoliko sati, pošto je bila na pomenu, oglasila na Instagramu gdje je objavila fotografiju sa groblja, na kojoj je ona bila mala i pjesmu koja razara srce.

– Pričaće ti jednom možda kako sam ja bio što-šta, pile moje, pače moje malo, mudrovaće badavani kad me nema da se branim, da sam blizu, ne bi im se dalo. Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli, šta sam za njih neg’ ukleta sajka, tvrdiće sa čudnim sjajem da sam drhtao pred zmajem vidjeli su oni iz prikrajka. Al’ ti slutiš otkud bore trunje se u oku diglo, olujno je tamo gore, gdje nas nije puno stiglo. Znam da sanjaš more svijeća i korake po tom doku ti si tamo bila u mom oku. Pričaće ti kojekakvi zloba se k'o rubin cakli, kako odjek mog osmijeha ječi i kleće se u pretpostavke kljuckajući kao čavke moje loše prepričane riječi. Brojao sam ljude s krsta pravila i izuzetke posvud promašena vrsta. Samo rijetki nađu rijetke, znam da sanjaš vaskrsenje, jednu siluetu plahu, ti si tamo bila u mom dahu. Pričaće ti jednom svašta, boljima se teško prašta, pile moje, pače moje malo i silni miševi u boci javiće se k'o svjedoci pustolovnog traganja za Gralom. Ne znam više, Bože prosti, dal’ da strepim il’ da stremim da to breme posebnosti i na tebe nakalemim ako nije kasno već.
 

Ovako je izgledao kobni 15. januar 2000
Podsećanja radi, Željko Ražnatović Arkan ubijen je u holu "Interkontinentala" zajedno sa svoja dva prijatelja, Milenkom Mandićem Mandom i Draganom Garićem, dok je pucnjavu preživeo jedino Ljubomir Mihajlović, koji je bio sa njima u društvu. U hotelu se tada nalazila i Arkanova supruga Ceca, koja je sa sestrom Lidijom obilazila radnje.

Prema zvaničnoj verziji, tog dana su oko 17 časova ispred hotela stala dva automobila – iz "opela kalibre" izašli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji, dok su iz drugog vozila, "golfa", izašli Zoran Nikolić Pegla i Dobroslav Gavrić. Nekoliko minuta posle 17 sati, Gagi i Miki rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola, ispod kaputa izvadio pištolj "CZ 99" i tri metka ispalio Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka u leđa pogodio Garića, koji je pokušao da pobegne. Na izlazu, Gavrića je ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Arkan je BMW-om prebačen u Urgentni centar, gde je u 17:30 podlegao povredama i zvanično proglašen mrtvim. Motiv ubistva do danas u potpunosti nije razjašnjen. Za ovo delo Okružni sud u Beogradu pre 14 godina osudio je Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. Gavrić, inače bivši policajac, u Srbiji osuđen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. godine u Južnoafričkoj Republici.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Košarkaši Jahorine prvaci Srpske (foto)

Večeras je u Palama  odigrana i treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Košarkaši Jahorine su...

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je...

MILIĆEVIĆ SA RADNIKOM ovladao odbojkom BiH: Od ovoga nismo mogli više uraditi

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. U finalu su sa 2:0 bili bolji...