„POKRENIMO BIJELJINU“: Objekat vrijedan više od tri miliona KM nije u funkciji zbog gradonačelnikovog nemara

Datum:

Share post:

Objekat nove Autobuske stanice u Bijeljini izgrađen je prije tri godine, a zbog nezainteresovanosti aktuelnog gradonačelnika Ljubiše Petrovića ni u 2023. nije pušten u funkciju i služi samo za parkiranje vozila građana, iako je u njegovu realizaciju uloženo više od tri miliona KM, rekli su iz Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“.

Donedavni ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da je ovo samo jedan u nizu projekata koji su zaustavljeni u Bijeljini zbog nesposobnosti gradonačelnika i njegovih saradnika.

– Žao mi je što u vrijeme dok sam bio ministar saobraćaja nismo uspjeli da izgradimo bočnu ulicu koja bi vezivala Komitsku i novu Autobusku, čime bi bile umanjene gužve i rasterećen saobraćaj u gradu. Nažalost, Bijeljina je zarobljena u rukama jednog čovjeka koji pokušava o svemu da odlučuje sam. Kada narod izabere novog i sposobnog gradonačelnika, siguran sam da će se Bijeljina brže i snažnije razvijati – rekao je Ćorić.

Odbornik u Skupštini grada Bijeljina Zoran Sofrenić podsjetio je da je jedan od ozbiljnijih autoprevoznika u regiji bio zainteresovan da pregovara o osposobljavanju i korištenju nove Autobuske stanice, ali da vjerovatno nije mogao da trpi sporost i tromost Gradske uprave.

– Da je izgrađena nova ulica koja spaja Autobusku i ide sve do Centra za visoko obrazovanje, danas bi tu bile i pješačke i biciklističke staze. Ovako, sve stoji – istakao je Sofrenić.

Prema riječima Gorana Novaković iz naselja u kojem je izgrađena Autobuska stanica, stanovnici su razočarani jer su očekivali da ovaj dio grada dobije sasvim novi izgled sa puštanjem Stanice u funkciju.

– Sada gledamo kako objekat propada, umjesto da služi svrsi. Lokacija je idealna jer je blizu centar grada, kao i obilaznica, ali umjesto moderne stanice imamo mjesto koje služi za parking i bacanje smeća. Ako postoji neki problem, očekivali smo da se gradonačelnik pojavi i kaže otvoreno o čemu je riječ, ali njega kao da ništa ne interesuje  – naglasio je Novaković. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...