GRADONAČELNIK BIJELJINE pred referendum o opozivu zapošljava 29 pripravnika (foto)

Datum:

Share post:

Iako je interna revizija utvrdila da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović debelo probio prošlogodišnji budžet zbog neplanskog zapošljavanja, prvi čovjek ove lokalne zajednice ne planira da mijenja navike.

Naime, dvije sedmice prije nego što će građani Bijeljine odlučivati o njegovom opozivu, on je raspisao konkurs za 29 pripravnika sa visokom i srednjom stručnom spremom.

Oni sa fakultetom biće primljeni na godinu dana, a oni sa završenom srednjom školom na šest mjeseci.

Petrović u planu ima da  primi četvoricu diplomiranih ekonomista, tri diplomirana pravnika, dva inženjera poljoprivrede te po jednog inženjera saobraćaja, elektrotehnike, arhitekture, građevinarstva, mašinstva, prehrambene tehnologije i prehrambenog inženjerstva, zaštite na radu, menadžmenta te diplomiranog informatičara i sanitarnog inženjera.


Na šest mjeseci biće primljena četiri pripravnika  sa srednjom školom i to po jedan sa završenom gimnazijom, ekonomskom, građevinskom i elektro – tehničkom školom.

Posao će dobiti i pet pripravnika vatrogasaca, takođe sa srednjom stručnom spremom uz uslov da nisu stariji od 25. godina.

Podsjećamo, kako je to CAPITAL nedavno objavio, Grad Bijeljina prošle godine je utrošio više od milion maraka neplaniranih sredstava za bruto plate radnika primljenih na određeno vrijeme i za naknade lica angažovanih po ugovoru o djelu.

U izvještaju interne revizije o izvršenju budžeta grada Bijeljina za 2022. godinu se navodi da su zaključno sa 23. septembrom prošle godine samo bruto naknade po ugovoru o djelu iznosile 131.008 KM, što je za 254 odsto više u odnosu na plan.

„Prekoračenje bruto plata u Odjeljenju za finansije su posljedica prijema radnika na određeno vrijeme (do 16. septembra po tom osnovu angažovana 82 lica) za koje nisu planirana sredstva i do kraja avgusta po ovom osnovu utrošeno je milion KM“, navodi se u izvještaju.

Petrović ni ovaj put nije odgovarao na pozive CAPITAL-a.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pozorišna radionica za mlade Bijeljine

„Gluma ili san o strasti“ naziv je radionice za srednjoškolce i studente koju Centar za kulturu “Semberija” u...

ELEKTRO BIJELJINA: U nedjelju počinje remont čvornih trafo stanica

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u nedelju 2. aprila 2023. godine, započeti aktivnosti na remontima...

Pokret za Bijeljinu podjelom sadnica voća i ruža najavio početak „Aprila mjeseca čistoće“ (foto, video)

Članovi i aktivisti Pokreta za Bijeljinu danas su, u susret „Aprilu mjesecu čistoće“, podijelili sadnice voća, vinove loze...

Razvojna agencija Grada Bijeljina organizovala Infodan – prezentacija Programa rada za 2023.godinu

Razvojna agencija Grada Bijeljina danas je organizovala Info dan, odnosno, prezentaciju Programa rada za 2023. godinu Razvojne agencije Grada...