POČELI “SVETOSAVSKI DANI” – Publika uživala u nastupima učenika osnovnih škola “Jovan Dučić” i “Dvorovi”.

Datum:

Share post:

Četvrti “Svetosavski dani” počeli su večeras u Bijeljini, a publici u Centru za kulturu prvog dana predstavili su se učenici osnovnih škola “Jovan Dučić” i “Dvorovi”.

Nastavnica muzičke kulture iz OŠ „Dvorovi“ Anđelka Simić rekla je da je pripremljen bogat program, te da nastavnici ove škole nastoje da što više učenika učestvuje u samoj pripremi i izvođenju programa.

„Ovo je četvrta godina kako se održavaju „Svetosavski dani“, a i naša škola isto toliko godina učestvuje u ovoj manifestaciji. Program je veoma bogat i mi se, zaista,  trudimo da što više djece obuhvatimo, a i oni se rado odazovu“, istakla je Simićeva.

Prema njenim riječima, osnovni cilj učešća u ovakvim manifestacijama je da se što bolje pokaže put koji je našem narodu ostavio Sveti Sava.

„Mi, kao obrazovne ustanove, zaduženi smo da nastavimo put našeg velikog prosvetitelja. Veliki je ponos učestvovati svake godine u ovoj manifestaciji, pripremati se za našu publiku, za roditelje, za naš grad. Djeca mogu mnogo da nauče i da uživaju, da se druže, kao i da shvate značaj Svetog Save“, rekla je Simićeva.

Učenica OŠ iz Dvorova Katarina Simojlović kaže da je večerašnjem nastupu prethodio i značajan period priprema.
„Spremali smo se od septembra. Večeras će biti predstavljen jedan dramski komad, dok će hor izvesti nekoliko pjesama. Samo učešće na ovoj manifestaciji mnogo mi znači, jer je Sveti Sava bio naš prvi prosvetitelj“, istakla je Katarina.

Svoj program publici su predstavili večeras i učenici OŠ „Jovan Dučić“.
Učenica ove škole Marija Krstić ukazala je na značaj Svetog Save kao prosvetitelja, te istakla značaj podsjećanja na njegov život i djelo.

„Svetosavski dani“ se nastavljaju sutra, kada će nastupiti učenici Osnovne škole “Sveti Sava”.  U petak, 24. januara, svoj program će predstaviti učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Nakon trodnevne pauze nastupi se nastavljaju u utorak, 28. januara, kada će se predstaviti đaci iz osnovnih škola “Knez Ivo od Semberije” iz Bijeljine, “Dositej Obradović” iz Suvog Polja i “Ćirilo i Metodije” iz Glavičica.

U srijedu, 29. januara, na scenu stupaju osnovci iz škola “Sveti Sava” iz Crnjelova, “Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske i “Stevan Nemanja” iz Gornjeg Dragaljevca.

Posljednjeg dana manifestacije, 30. januara, publika će imati priliku da prati nastupe učenika osnovnih škola “Meša Selimović” iz Janje i “Petar Kočić” iz naselja Brodac.

Svakog dana nastupi počinju od 18.00 časova, a ulaz je besplatan.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...