Pobjeda Lavica u Slavonskom Brodu

Datum:

Share post:

Košarkašice Lavova sinoć su odigrale treću pripremnu utakmicu pred početak sezone i nastup u WABA ligi i Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa ekipom ŽKK “Brod Na Savi” iz Slavonskog Broda i na kraju slavile rezultatom 74:69.

Treća utakmica u pripremnom periodu za Lavice donijela je i treću pobjedu ovoj ekipi. Publika u dvorani “Vijuš” u Slavonskom Brodu imala je priliku da vidi na momente izuzetno kvalitetnu igru i jedne i druge ekipe. Sam početak meča pripao je domaćim košarkašicama, koje su polovinom prvog perioda igre imale i šest poena prednost. Minuta pauze trenera Bližnjakovića donijela je boljitak u igri Lavica, koje dosta bolje igraju završnicu prve četvrtine i prave rezultatski prekokret uz četiri pogođene trojke, od čega Valentina Došić 2, a Ines Babić i Nataša Savić po jednu. Nakon deset minuta igre na semaforu je pisalo 20:23. Druga četvrtina protiče u izjednačenoj igri obe ekipe, ali na poluvrijeme se odlazi minimalnom prednošću domaćih košarkašica 42:40.

Treća četvrtina u potpunosti je pripala našim Lavicama. Ovaj period igre Milica Đokić i Nataša Savić otvaraju preciznim šutevima za tri poena. Pomenutom dvojcu u trećem periodu u košgeterskom učinku pridružile su se i Jelena Lazarević i Mirela Halilović, što je i rezultiralo prednošću od šest poena nakon trećeg perioda igre (60:66). Četvrta četvrtina protekla je u izjednačenoj igri u kojoj su priliku sa obe strane dobile i mlađe košarkašice. Na kraju zaslužena pobjeda Lavica u igri u kojoj još ima dosta prostora za napredak.

BROD NA SAVI 69 : LAVOVI 74
(20:23, 22:17, 18:28, 9:8)

Najefikasnija u ekipi Lavova bila je Nataša Savić sa 21 postignutim poenom, kapiten Milica Đokić ubacila je 16 poena. Trener Aleksandar Bližnjaković na ovom meču računao je još na Mirelu Halilović 10, Valentinu Došić 9, Jelenu Lazarević 8, Ines Babić 6, Saru Đokić 4, Tamaru Šarenac, Ivanu Rokvić, Saru Savić, Ajlu Redžović i Kseniu Vukić.

Ovo je bila treća provjera za Lavice u pripremnom periodu prije početak nove sezone, a ostvareno je isto toliko pobjeda. Nova utakmica na programu je već u četvrtak, 22. septembra, kada će u Banovićima Lavice odigrati novi meč protiv ekipa ŽKK “RMU Banovići”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Iran, uprkos napadu Izraela, na pragu da NAPRAVI NUKLEARNU BOMBU

Međusobni napadi Izraela i Irana još jednom su bacili svjetlo na činjenicu da ovaj sukob može da se...

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...