„Nacionalno racionalna politika DNS-a je jedina alternativa crno-bijelom filmu vlasti i ostatka opozicije. Pokazali smo da može drugačije, da može kreativnije, da imamo ljude od znanja i da dajemo priliku mladim, kvalitetnim kadrovima. Tako ćemo i voditi Republiku Srpsku“, poručio je u Istočnom Sarajevu Nenad Nešić, kandidat DNS-a za člana Predsjedništva BiH i predsjednik DNS.

On je istakao da je Treći put koji DNS nudi zapravo put razvoja kojim ide matica Srbija.

„To znači da ćemo stajati uz Srbiju u Otvorenom Balkanu i da ću biti čovjek dogovora a ne izdaje, što me razlikuje od drugih. Umjesto praznih priča i upiranja prstom u druge, naš ekonomski program nudi konkretne mjere za godišnji rast od 5%, dostizanje prosječne plate od 2000KM i prosječne penzije od 1000KM.“, rekao je Nešić i dodao da promjene koje DNS nudi nisu po sistemu „sjaši Kurta da uzjaši Murta.“

„Promjena nije ‘sjaši Kurta da uzjaši Murta’, već da ne dozvolimo da Republika Srpska izgubi više ni jednu nadležnost ali da nam je od svađa i sukoba bitnija ekonomija i ostanak mladih. Zato ćemo izgraditi 1000 stanova za mlade bračne parove i obezbijediti 10000 novih radnih mjesta. Može drugačije. Može i racionalno i nacionalno, po ugledu na Srbiju“, zaključio je Nešić u Istočnom Sarajevu.

 

Radislav Jovičić istakao je da nije normalno da se grad branik Republike Srpske prazni i da to moramo promjeniti.

Treći put je put razvoja i ostanka na našim ognjištima. Republika Srpska može i mora boljim putem. Lek za ovo stanje je DNS i naš treći put jedinstva, normalnosti i razvoja. Zato što znam da možemo bolje zaklinjem se Republici Srpskoj da ću biti pošten i posvećen predsjednik Republike. I Nenad Nešić, i svi poslanici DNS i ja bićemo pre svega Srbi i vojnici Republike Srpske pa sve ostalo – istakao je Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име