PETROVIĆ: Vodostaj Drine u Janji je ispod redovne odbrane od poplava (video)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, danas je oko 16.00 časova sa pripadnicima Civilne zaštite Bijeljina obišao vikend naselje u Janji. Ovom prilikom poručio je građanima da nema mjesta panici iako je vodostaj Drine u porastu.

„Prema informacijama na uzvodnim mjernim stanicama, brzina porasta vodostaja 7cm po satu i uzvodna mjerna stanica Radalj govori da je potrebno pet do šest sati da voda stigne do vikend naselja, odnosno do Janje i Bijeljine. Može se očekivati da Drina naraste još pola metra u toku večernjih sati, ali nema mjesta panici. Ovaj vodostaj je još uvijek ispod redovne odbrane od poplava“, rekao je Petrović.

On je objasnio da je vodostaj rijeke Drine u 16.00 časova bio 392 cm, a da se redovna odbrana od poplava uključuje na 450 cm. Istakao je da će pripadnici Civilne zaštite i dalje vršiti monitoring nad situacijom zbog ljudstva i imovine u Janji i nizvodno duž toka rijeke Drine.

Amir Aganović, vlasnik restorana „Eko kamp“ u Janju i predsjednik Udruženja „Eko zeleni“ Drina Janja, rekao je da redovno prati tok Drine i da zna kada je situacija opasna po ljude i imovine. Istakao je da je danas Drina za 8 sati porasta samo jedan metar i da do večeri očekuju rast od maksimalno pola metra.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...