PETROVIĆ: Na Skupštini prijedlog budžeta prethodnog rukovodstva (video)

Datum:

Share post:

Danas je u zgradi Gradske uprave održan međustranački sastanak na kojem je dogovoreno da će je druga sjednica novog saziva Skupštine grada Bijeljina planirana za 3. mart u Velikoj sali Centra za kulturu “Semberija”.

 “Ono što je najvažnije jeste da će na narednoj sjednici, kao jedna od tačaka biti budžet Grada Bijeljina koji predstavlja strateški i glavni dokument. Budžet će biti  obliku u kakvom je usvojen u Nacrtu u oktobru mjesecu,jer  za taj oblik imamo saglasnost Ministarstva. Vjerujem da će u toku sjednice biti određenih korekcija koje će biti prilagođene trenutnoj situaciji”, rekao je Aleksandar Đurđević. predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Đurđević je istakao da će na sjednici biti preko 50 tačaka dnevnog reda zbog čega je izrazio uvjerenje da će Skupština trajati minimum dva dana. Ovom prilikom, podsjetio je da Nacrt budžeta iznosi preko 51 milion maraka.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina najavio je niz sastanaka sa relevantnom strukom, odnosno sa poznavaocima ekonomije, kada je riječ o budžetu.

TESTNA REKLAMA

“Predlažem budžet koji je donesen prošle godine i želim upravo sa tim ljudima koji su učestvovali u kreiranju budžeta da razgovaram. Ovaj Nacrt budžeta koji je dobio saglasnost od resornog Ministarstva ima socijalnu i razvojnu komponenetu i sa takvim prijedlogom budžeta idem pred odbornike i očekujem maksimalnu konstruktivnost sa te strane, jer ja predlažem “tuđi” budžet koji je kreiran od strane prethodnog rukovodstva”, rekao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine poručio je da ne želi razmišljati o opstrukcijama kada je riječ o donošenju budžeta i dodao da “nema većeg stepena demokratije  nego kada idete sa prijedlogom budžeta koji su drugi kreirali”.

Petrović je naglasio da će se pored najznačajnije tačke, budžeta, na dnevnom redu naći i Izvještaj o presjeku projekata koji se trenutno realizuju na području Grada Bijeljina.  

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...