Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina Lopare i Ugljevik predavanjima učenicima i studentima obilježava Međunarodni dan sestrinstva (foto, video)

Datum:

Share post:

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se svake godine obilježava 12.maja, a u susret istom Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina Lopare i Ugljevik u saradnji sa „Poljoprivrednom i medicinskom školom“ Bijeljina organizovali su danas stručno predavanje za učenike medicinske škole na temu „Komunikacija“.

„Kako naša škola obrazuje profil medicinskih tehničara, mi smo u sklopu aktivnosti organizovali predavanja i radionce iz oblasti „Sestrinske komunikacije u zdravstvu“ i zadovoljstvom je da kroz ovakve aktivnosti možemo pripremiti naše buduće medicinske tehničare za izazove koje njihov poziv nosi“, rekla je Biljana Zarić, direktor Poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina.

Biljana Zarić, direktor Poljoprivredne i medicinske škole Bijeljina

Poljoprivredna i medicinska škola ove školske godine upisala je veći broj odjeljenja, odnosno tri odjeljenja medicinskih tehničara i jedno odjeljenje farmaceutskih tehničara.

„Škola ima potpisane ugovore o obavljanju praktične nastave u javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica „Sveti Vračevi“, kao i sa Domom zdravlja Bijeljina. Izuzetna saradnja tokom svih ovih godina. S obzirom na to da sam ja ovdje zaposlena kao profesor i da sam upravo bila u bolnici kao profesor praktične nastave medicinskim tehničarima 13 godina, mogu da kažem da mislim da je ta saradnja izuzetna sve ove godine“, istakla je Zarić.

Tatjana Perić, predsjednik Saveznog udruženja medicinskih sestara i tehničara RS navela je da su za današnju temu radionice odlučili da bude komunikacija, s obzirom na to da je komunikacija jedna od najvažnijih karika u pružanju zdravstvenih usluga medicinskih sestara i tehničara.

Tatjana Perić, predsjednik Saveznog udruženja medicinskih sestara i tehničara RS

„Kroz današnju radionicu mi ćemo upoznati naše buduće kolege, učenike Medicinske škole, s čim se mi to susrećemo na našem poslu. Koleginica će predavati i kroz igrokaze učenici Medicinske škole će prikazati šta su naučili na današnjoj radionici. U odnosima sestra i pacijent najvažnija je empatija kod medicinske sestre i naravno sve one profesionalne vještine koje treba da primjeni u pružanju zdravstvene njege“, zaključila je Perić.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik u saradnji sa „Univerzitetom Bijeljina“ Bijeljina u subotu će organizovati Seminar na temu „Izazovi u sestrinskoj praksi“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Košarkaši Crvene zvezde osvojili titulu u regionalnoj ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u regionalnoj ABA ligi. Crveno bijeli su u trećoj utakmici finalne serije pobijedili...

Otvoren prvi sajam ljepote i zdravlja u Bijeljini (foto)

Prvi sajam ljepote i zdravlja pod nazivom „Beyond beauty“ otvoren je  u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Sajam će...

ZEKIĆI: SRPSKE ŽRTVE NIKO NE ČUJE – Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir

Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir. Srpske žrtve niko ne priznaje, u takvim okolnostima suživot je gotovo nemoguć....

Gradu Bijeljina donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo (foto)

Gradu Bijeljina su donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo Gradu Bijeljina je isporučena vrijedna...