PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“ na komu su prisustvovali pojedinci i predstavnici institucije iz Bijeljine.

Tim povodom gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović se zahvalio svim pojedincima i institucijama koje su se odazvale kako bi se konstruktivno diskutovalo na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“ koji u konačici, u daljoj proceduri, trebaju biti usvojeni.

-Grad Bijeljina nastavlja kretanje putem privrednog razvoja. Novi regulacioni plan „Poslovno-industrijske zone 4″ ima obuhvat od preko 90 hektara zemljišta koje se nalazi u neposrednoj blizini priključka na buduću trasu auto-puta, što će svakako biti jedno veoma atraktivno zemljište, gdje u budućnosti treba da se nalaze privredni, preduzetnički i objekti industrijskih postrojenja, rekao je Petrović.

Petrović je naglasio da je to razlog što je Bijeljina mnogim političkim protivnicima atraktivna i stalna meta, ali da se i uspješno brani, jer kako kaže Petrović bogatstvom Bijeljine neće upravljati Laktaši!

-U nacrtu Regulacionog plana „Agro-tržni centar“ je obuhvaćeno zemljište od preko 40 hektara i ono će, takođe, poslužiti za razvoj novih i proširenje postojećih kapaciteta privrednih subjekata, što će omogućiti zadržavanje što većeg broja ljudi da žive i rade u našoj Bijeljini, nastavlja Petrović.

-Nažalost u ranijem periodu smo bili svjedoci da većina regulacionih planova iz političkih razloga nije dobila podršku odbornika u Skupštini grada, odnosno, da njihovo neusvajanje nije imalo stručno utemeljenje. Posljedica toga je gradnja po urbanističkom planu koji dozvoljava povećanu spratnost i izlazak na prednju građevinsku liniju – što u nekim slučajevima doslovno znači izlazak objekta na sam trotoar. Pravilnik Ministarstva građevinarstva i zaštitne životne sredine to dozvoljava, ali se time stvara urbanistički haos, kaže Petrović.

-Ipak, mi smo posvećeni da radom inženjera i arhitekata gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje i Direkcije za izgradnju i razvoj grada izrađujemo što veći broj regulacionih planova i upućujemo ih u dalje procedure, jer ti planovi u najboljim mogućim okvirima regulišu stepen izgrađenosti, spratnost, broj parking mjesta, veličinu zelenih površina, udaljenost od saobraćajnice i drugih susjednih objekata, okao i slične bitne pojedinosti, zaključio je Petrović nakon današnjeg sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...

“PACIJENT GOTOV“: Obukao se kao hirurg pa „operisao“ pečeno janje za 1. maj (video)

Bosanci i Hercegovci su prepoznatljivi po dobrom humoru, a jedan zanimljiv video dolazi nam iz Bosanske Krupe. Kako roštiljanje...