ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Datum:

Share post:

Republika srpska zvala, narod se odazvao – sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije

Oko 50 000 ljudi se okupilo danas u Banja Luci i jasno i glasno poručilo da ne priznajemo nikakve lažne rezolucije koje imaju za cilj da neopravdano etiketiraju srpski narod i sva naša buduća pokoljenja. Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

-Njihova želja je da srpski narod koji je među onim narodima koji su bili najveći stradaoci i doživjeli najmasovniji genocid, dobije etiketu genocidnog i da se naša Republika Srpska i sva naša buduća pokoljenja tako tretiraju, te da nam kroz nametanje tzv. „Inckovog zakona“ o kažnjavanju negiranja „genocida“ zabrane da o tome uopšte govorimo, rekao je Aleksandar Đurđević predsjednik bijeljinskog parlamenta i funkcioner SNSD.

Đurđević ističe da je Srpski narod večeras jasno i glasno poručio da na to neće pristati!

-Ponosni smo pripadnici ovog naroda koji je kroz svoju istoriju izdržao mnoge nepravde i stradanja, ali je uvijek istrajao u borbi za slobodu, koju nikad nismo zadržali samo za sebe, nego smo je nesebično dijelili sa svima koji žive na ovim prostorima, kaže Đurđević.

-Za odbranu naše slobode još jednom je neophodno svesrpsko jedinstvo i odlučan odgovor na svu nepravdu koja nam se čini, a sve kako bi naši potomci mogli da budu ponosni na svoje pretke i kako bismo sačuvali kulturni i nacionalni identitet ili jednostavno da sačuvamo našu REPUBLIKU SRPSKU, zaključio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...

TRIVIĆ: Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici stavljena etiketa na čitav srpski narod

Saopštenje za javnost Jelene Trivić predsjednice Narodnog fronta prenosimo u cjelosti: Manjinski broj zemalja odlučio je da uradi ono...