Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je da je za srpski narod Podrinja ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici Naser Orić ratni zločinac iako mu, zbog raznih opstrukcija tokom suđenja, nije izrečena takva presuda.

– Svima Srbima Podrinja je vrlo dobro poznato šta je Orić tokom proteklog rata radio i koliko je porodica zavio u crno. Zato Naser Orić nema ni moralno, ljudsko ni bilo koje drugo pravo da drugima drži pridike, a posebno da nekome prijeti – rekao je Ostojić, reagujući na nove Orićeve prijetnje oružanim sukobima i krvoprolićem.

Ostojić kaže da Orić nema pravo ni da se hvali svojom 28. divizijom jer je ona vojnički poražena od srpske vojske, a sam Orić se čak nije ni našao na čelu divizije kojom je komandovao nego je helikopterom otišao za Tuzlu.

– Izjava Orića da je na Drini sve počelo i da će na Drini sve završiti, je ratno-huškačka izjava i poziv na novi sukob čovjeka koji je već jednom započeo sukobe u Podrinju i kojeg Srbi Podrinja pamte samo po zlu – zaključio je Ostojić za Srnu.

Orić je sinoć u Nezuku povodom obilježavanja 28 godina od proboja 28. divizije takozvane Armije RBiH rekao: „Na Drini je sve počelo, na Drini će se sve i završiti. Mi, Podrinjci, smo rođeni ili da umremo ili da pobijedimo, ako Bog da pobijedićemo“.

Organizacije u Srpskoj koje njeguju tradiciju Odbrambeno-otadžbinskog rata ukazale su da time Orić ponovo prijeti oružanim sukobima i novim krvoprolićem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име