KOJIĆ: Naser Orić ponovo prijetio oružanim sukobima i krvoprolićem – „Na Drini je sve počelo, na Drini će se i završiti“ (video)

Datum:

Share post:

„Na Drini je sve počelo, na Drini će se i završiti“ Naser Orić ponovo prijetio oružanim sukobima i krvoprolićem 

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da ratni komandant takozvane Armije BiH u Srebrenici Naser Orić ponovo prijeti oružanim sukobima i novim krvoprolićem.

UNezuku je sinoć održana proslava 28. godina od proboja 28. divizije tzv. Armije BiH i tom prilikom obratio se i Orić lično, koji je na kraju govora rekao “Na Drini je sve počelo, na Drini će sve i završiti. Mi Podrinjci smo rođeni ili da umremo ili da pobijedimo, ako Bog da pobijedićemo” naveo je Kojić.

Kojić je konstatovao da je Orić na ovaj način ponovo zaprijetio oružanim sukobima i novim krvoprolićem, a zastrašujuće je da su u prvom redu sjedili potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić.

– Obojica sa oduševljenjem aplaudiraju ovim izgovorenim prijetnjama, što je, svakako, za osudu. Tražimo od nadležnih da ih sankcionišu – poručio je Kojić.

 

On je dodao da obojica primaju platu uz budžeta Republike Srpske, a podržavaju ideju o novim sukobima i aplaudiraju Oriću.

– Ako Orić misli da će pričom o svojoj nevinosti ućutkati mnoge, poručujemo mu da ćemo pričati svakim danom koliki je on monstrum. U Hagu je optužen, ali znamo da je sve učinjeno da optužba ne bude potpuna kako bi ga lakše oslobodili, takođe znamo da sud nije želio ni pozvati dva, možda, ključna svjedoka novinare Vašington posta Džona Pomfreta i Toronto stara Bil Šilera, dok je na Sudu BiH predstava od suđenja tekla tako da je on vrlo otvoreno prijetio i tužiocu Janjiću. Znamo i da su mnogi promijenili iskaze zbog prijetnji i ucjena koje je Orić sa svojim satelitima počinio nad svjedocima, dok su mnogi i odustali od svjedočenja – napomenuo je Kojić.

Kojić je podsjetio da je skoro i optuženi komandant 5. korpusa Atif Dudaković upućivao prijetnje ratom, što jasno govori da muslimani ne žele mir, konstantno zveckaju oružjem i prijete, na šta bi Sud i Tužilaštvo morali da reaguju, a MUP Republike Srpske da podigne bezbjednost na najviši mogući nivo.

– Oriću i njegovim sljedbenicima poručujemo da ne želimo rat, ali isto tako mu poručujemo da nećemo dozvoliti da nas kolju kao ’92 i ’93 godine. Znamo sa kim imamo posla i te njegove prijetnje nas neće uplašiti niti ućutkati. Govorićemo dok smo živi istinu, a istina njega boli jer se boji robije. On je kukavica, što je dokazao i kada je pobjegao iz Srebrenice, ostavivši svoj narod, a sada se predstavlja kao neki heroj – naglasio je Kojić.

Kojić je istakao da nije heroj onaj koji humanitarnu pomoć prodaje svom narodu.

– Znamo da je mnogo zla nanio svom narodu u ratnim godinama – zaključio je Kojić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...